Kvóta nélkül a magyarok

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2003.09.13. 22:48
Címkék
Négy magyar lépett tatamira az olimpiai kvalifikációs világbajnokság harmadik napján, de az áttörés ezúttal sem sikerült, valamennyi indulónk helyezetlenül zárt.
A legrövidebb időt a kétszeres junior Európa-bajnok Nagy Viktória töltötte a küzdőtéren, az UTE 52 kilósa a holland Vangurptól ipponnal vereséget szenvedett, s mivel ellenfele nem jutott be a legjobb négy közé, Nagy már nem kapott javítási lehetőséget. A többi magyar – Braun Ákos, Szabó Brigitta és Ungvári Miklós – egyaránt hajszálra volt a bravúrtól…A junior-világbajnok Szabó Brigitta nagyon megdolgozott a továbbjutásért az ecuadori Villavicencio ellen, de egykokányi előnnyel zárta a találkozót, így a folytatásban a dél-koreai Jung Hi Mivel küzdhetett. A ceglédi dzsúdós tartotta a lépést ázsiai ellenfelével, sőt egy kokával vezetett is, de végül eggyel több intést kapott, s ez Jung Hi Mi továbbjutását jelentette. A koreai sem jutott el az elődöntőig, így aztán ebben a súlycsoportban már csak az exmagyar Pekli Máriára figyelhettünk, az ausztrál színekben versenyző olimpiai bronzérmes ezúttal kikapott a harmadik helyért zajló mérkőzésen, de az athéni indulás jogát így is megszerezte.Ragyogóan kezdett Braun Ákos. A Paksi Atomerőmű SE 73 kilogrammosa az első fordulóban a rutinos tunéziai Khederrel meccselt, s már két jukóval vezetett, amikor leléptették ellenfelét. A második fordulóban Braun ott folytatta, ahol Kheder ellen abbahagyta, a holland Meyert néhány másodperccel a rendes küzdelmi idő lejárta előtt ipponnal győzte le, ráadásul jónevű ellenfele pontot sem tudott szerezni ellene. Következett a mongol Damdin – immár az elődöntő közelében. Braun az ázsiaival is felvette a harcot, de öt perc alatt egyik dzsúdós sem tudott előnyt szerezni. Következett a ráadás, és sajnos az aranypontot Damdin tudta megszerezni, ezzel Braun is elbúcsúzott.Biztató volt Ungvári Miklós rajtja is. A Kecskeméti JC Európa-bajnoka két és fél perc után ipponnal verte meg a kazah Szlambajevet, de a második körben már nem bírt a rutinos Mijalkoviccsal – a rendkívül szoros csatában egyetlen kokával a szerb-montenegrói versenyző bizonyult jobbnak.A záró nap előtt tehát olimpiai kvóta nélkül áll a magyar csapat, s valljuk be, a világbajnokság utolsó napján igen kevés az esély arra, hogy változzon a helyzet: a válogatottunk egyik világbajnoki újonca, a 48 kilogrammos Csernoviczki Éva (Tatabánya-Hermann DSE) a portugálok Eb-bronzérmesével, Hormigóval kezd, bravúrra lenne szüksége a továbbjutáshoz. Az utolsó napon lehetőséget kap még Csizmadia Zoltán (Honvéd-Kipszer) az abszolút kategóriában, de ez a szám nem szerepel az olimpiai programban. 22. férfi és 13. női világbajnokság Oszaka
A magyarok eredményei. Férfiak. 66 kg. 1. forduló: Ungvári Miklós–Szlambajev (kazah) 10:0. 2. forduló: –Mijalkovics (szerb-montenegrói) 0:5. 73 kg. 1. forduló: Braun Ákos–Kheder (tunéziai) 10:0. 2. forduló: –Meyer (holland) 10:0. 3. forduló: –Damdin (mongol) aranyponttal 0:3. Nők. 52 kg. 1. forduló: Nagy Viktória–Vangurp (holland) 0:10. 57 kg. 1. forduló: Szabó Brigitta–Villavicencio (ecuadori) 3:0. 2. forduló: –Jung Hi Mi (dél-koreai) 0:5
Férfiak. 66 kg (52 induló). Döntő: Miresmaeli–Benboudaoud 10:0. Világbajnok: Aras Miresmaeli (Irán), 2. Larbi Benboudaoud (Franciaország), 3. Magomed Dzsafarov (Oroszország) és Yordanis Arencibia (Kuba), 5. M. Mijalkovics (Szerbia-Montenegró) és J. Pina (Portugália). Ungvári Miklós (Magyarország) helyezetlen. 73 kg (61). D: Von Hi Li–Fernandes 10:0. Vb: Von Hi Li (Dél-Korea), 2. Daniel Fernandes (Franciaország), 3. Vitalij Makarov (Oroszország) és Joao Neto (Portugália), 5. E. Akbarov (Üzbegisztán) és V. Bivol (Moldova). Braun Ákos (Magyarország) helyezetlen.
Nők. 52 kg (42). D: Savón–Euranie 10:0. Vb: Amarilis Savón (Kuba), 2. Annabelle Euranie (Franciaország), 3. Raffaella Imbriani (Németország) és Jokoszava Juki (Japán), 5. Ri Szang Szim (Koreai NDK) és G. Singleton (Nagy-Britannia). Nagy Viktória (Magyarország) helyezetlen. 57 kg (41). D: Kje Szun Huj–Bönisch 10:0. Vb: Kje Szun Huj (Koreai NDK), 2. Yvonne Bönisch (Németország), 3. Deborah Gravenstijn (Hollandia) és Yurisleidis Lupetey (Kuba), 5. Pekli M. (Ausztrália) és B. Harel (Franciaország). Szabó Brigitta (Magyarország) helyezetlen.
A vasárnapi program: férfiak, 60 kg (címvédő: Loufini, tunéziai; magyar induló: –) és abszolút kategória (cv.: Mihalin, orosz; mi.: Csizmadia Zoltán); nők, 48 kg (cv.: Tamura, japán; mi.: Csernoviczki Éva) és abszolút kategória (cv.: Lebrun, francia; mi.: –). Tv: Eurosport, 11.00 (élő).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik