Petacchi harmadik sikere

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2003.09.18. 22:06
Címkék
Meglepő fordulatot hozott az 58. Spanyol körverseny 12. szakasza: az etap során közel egy órára szövetséget kötött egymással a viadal két rivális csapata, az ONCE és az US Postal. A váratlan együttműködés gyümölcse, hogy Isidro Nozal és Igor Gonzalez de Galdeano (ONCE), illetve Manuel Beltran és Roberto Heras (US Postal) növelhette előnyét az összetett versenyben.
Nagy szélben kezdődött a 168.8 kilométeres etap, s már nyomban a rajt után ellépett négy kerekes, Perdiguero, Zaballa, Barroso és Diaz Lobato. A kvartett a második óra végén öt és fél percre volt a mezőnytől, de féltávnál elkezdtek dolgozni a sprinterek csapatai – elsősorban a Quick Step és a Fassa Bortolo –, és Zaballáék idővel meg is adták magukat. Ötven kilométerre a céltól történt a legnagyobb ellenfelek váratlan békekötése: az US Postal sora néhány percig 55 kilométer/órás tempót diktált, és két részre szakadt a mezőny. Miután az élen tekerők megtudták, hogy a leszakadók között van az összetettben előkelő helyen álló olasz Frigo, a címvédő spanyol Aitor González és honfitársa, Valverde is, az ONCE is bekapcsolódott a munkába. A "szökevények” között volt a legutóbbi két szakaszon diadalmaskodó Erik Zabel és az ugyancsak két etapsikert számláló Alessandro Petacchi, így az is várható volt, hogy a befutónál ők viaskodnak majd. A két gyors lábú sprinter hatalmas csatát vívott, amelyből az olasz jött ki győztesen, Petacchi centiméterekkel előzte meg a német bajnokot.Frigóék több mint egy perccel később értek célba, de a Vuelta pénteki időfutamán javíthatnak. Az 53.3 kilométeres sík cronó a papírforma szerint ONCE-győzelmet ígér, Nozal és Galdeano Albacetében a "szövetségeseket” is lerázhatja. 58. Vuelta a Espana
12. szakasz, Cuenca–Albacete (168.8 km): 1. Alessandro Petacchi (olasz, Fassa Bortolo) 3:41:49, 2. Zabel (német, Telekom) azonos idővel, 3. F. Rodriguez (amerikai, Vini Caldirola) a. i., 4. Bertolini (olasz, Alessio) a. i., 5. Schweda (német, Bianchi) a. i., 6. Vicioso (spanyol, ONCE) a. i., 7. Mancebo (spanyol, iBanesto.com) a. i.
Az összetettben: 1. (aranyszínű trikóban) Isidro Nozal (spanyol, ONCE) 40:54:29, 2. I. Gonzalez de Galdeano (spanyol, ONCE) 1:48 p h., 3. Beltran (spanyol, US Postal) 3:03 p h., 4. Heras (spanyol, US Postal) 3:28 p h., 5. Mancebo 3:40 p h., 6. Rasmussen (dán, Rabobank) 4:04 p h., 7. Frigo (olasz, Fassa Bortolo) 4:14 p h., 8. Valverde (spanyol, Kelme) 5:06 p h., 9. A. González (spanyol, Fassa Bortolo) 5:09 p h., 10. U. Osa (spanyol, iBanesto.com) 5:23 p h.
Következik: 13. szakasz, egyéni időfutam, Albacete (53.3 km). Tv: Eurosport, 14.30 (élő). Internet: www.lavuelta.com

Pécsi-kupa országúti versenysorozat
Az összetett végeredmény. Férfiak: 1. Steig Gábor (Pécsi VKK) 81 pont, 2. Vörös (Pécsi VKK) 61, 3. Táborosi (Szegedi BBT) 52. Nők: 1. Arató Gabriella (Szekszárdi KSE) 32, 2. Horváth Á. (Büttner KSC) 15, 3. Bischof G. (Szekszárdi SZKE) 14
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik