Millar ragyogó formában

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2003.09.24. 22:11
Címkék
A hegyek után könnyebb etap várt szerdán a Spanyol körverseny résztvevőire, igaz, a 17. szakasz is tartogatott egy kemény emelkedőt, méghozzá 10 kilométerre a céltól.
Ezt használta ki a brit David Millar: a Cofidis menője a hegyen támadott, s végül több mint fél perces előnnyel ért célba. Millar ragyogó formában van, ő lehet Bodrogi László egyik legnagyobb ellenfele az októberi kanadai világbajnokságon.Millart négy hegyimenő vette üldözőbe, az Oscar Sevilla vezette boly néhány másodperccel megelőzte a főmezőnyt, amelynek sprintjében a német Erik Zabel volt a leggyorsabb. Mivel Zabel legnagyobb riválisa, az olasz Alessandro Petacchi nem bírt az emelkedővel, s tetemes hátránnyal ért célba, a Telekom német sprintere megerősítette első helyét a gyorsasági pontversenyben. Az összetettben nem történt jelentős változás, továbbra is a spanyol Isidro Nozal viselheti az aranyszínű trikót.A hamiltoni vb-vel kapcsolatos hír, hogy a doppinggyanúba keveredett Johan Museeuw nélkül utazik Kanadába a belga válogatott. Erről a szövetségi kapitány, Jose De Cauwer döntött szerdán, miután elbeszélgetett a klasszis versenyzővel, aki az utóbbi hetekben egyetlen viadalon sem szerepelt. Az 1996-ban világbajnoki címet nyert kerekes egy állatorvos két héttel ezelőtti vallomása nyomán került szorult helyzetbe, a doktor ugyanis azt állította a rendőröknek, hogy rendszeresen doppingszerekkel látta el őt és 5 társát. "A legjobb formában lévő versenyzőkkel szeretnénk indulni, és Johan most nincs ilyen állapotban” – vélekedett De Cauwer. A 37 éves klasszis Eddy Merckx óta az ország legnépszerűbb, s egyben legeredményesebb bringása, a vb-arany mellett kétszer nyerte meg az országúti Világkupa-sorozatot.Rohtmer Balázs elveszítette a sárga trikót Bulgáriában: a nemzeti körverseny harmadik szakaszán három szökevény közel kétperces előnnyel ért célba, a GS Miche magyarja 1:10 perces hátránnyal a második helyen áll az összetettben."Három hazai bringás már a rajt után megszökött, mi a bolgárok legjobbjára, a prológot megnyerő Gabrovszkira figyeltünk, és ez ma nem volt jó taktika. A bolgár válogatott egyik versenyzője győzött, ő vette át az összetettben is a vezetést. Tudtam, hogy a hazaiak ellen nehéz dolgunk lesz, mégis jobb lett volna tovább tartani a trikót. Persze, még nincs veszve semmi, csütörtökön egy hosszú, hullámos szakasz következik, pénteken egy sík etap és egy időfutam szerepel a programban, szombaton viszont a hegyekben lesz jelenésünk, talán csak ott dől majd el minden” – vélekedett Rohtmer Balázs.58. Vuelta a Espana
17. szakasz, Granada–Córdoba (188.4 km):
17. szakasz, Granada–Córdoba (188.4 km):
1. David Millar (brit, Cofidis) 3:58:02, 2. A. Martinez (spanyol, Euskaltel) 36 mp h., 3. Sevilla (spanyol, Kelme) azonos idővel, 4. U. Osa (spanyol, iBanesto.com) a. i., 5. Rasmussen (dán, Rabobank) a. i., 6. Zabel (német, Telekom) 41 mp h., 7. F. Rodriguez (amerikai, Vini Caldirola) a. i., 8. A. Edo (spanyol, Milaneza) a. i., 9. Boonen (belga, Quick Step-Davitamon) a. i., 10. Lombardi (olasz, Domina Vacanze) a. i.
Az összetettben: 1. (aranyszínű trikóban) Isidro Nozal (spanyol, ONCE) 58:11:53, 2. I. Gonzalez De Galdeano (spanyol, ONCE) 3:03 p h., 3. Heras (spanyol, US Postal) 3:09 p h., 4. Beltran (spanyol, US Postal) 5:16 p h., 5. Valverde (spanyol, Kelme) 5:20 p h., 6. Mancebo (spanyol, iBanesto.com) 6:27 p h., 7. Rasmussen 7:29 p h., 8. L. Perez (spanyol, Cofidis) 8:51 p h., 9. U. Osa 8:57 p h., 10. Cardenas (kolumbiai, Labarca) 9:28 p h.
Következik: 18. szakasz, Las Rozas–Las Rozas (143.8 km). Tv: Eurosport, 15.00 (élő). Internet: www.lavuelta.com
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik