Mesterhármasok hétvégéje

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2003.09.28. 21:23
Címkék
A hagyományos nagycsapatok péntek-szombati sikerszériája után vasárnap csak csúfos kudarc jutott a Liverpool osztályrészéül. A Mersey-partiak a Charlton oroszlánbarlangnak nem nevezhető stadionjában kaptak ki, míg városi szomszédjuk, az Everton simán lelépte az idény végén feltehetően kiesési gondokkal küzdő Leeds Unitedet. A Manchester City futószalagon hagyta ki a helyzeteket a Tottenham ellen, így meg kellett elégednie a döntetlennel.
Kevin Lisbie (balra) eggyel többször talált be, mint a teljes liverpooli csapat
Kevin Lisbie (balra) eggyel többször talált be, mint a teljes liverpooli csapat
Kevin Lisbie (balra) eggyel többször talált be, mint a teljes liverpooli csapat
Kevin Lisbie (balra) eggyel többször talált be, mint a teljes liverpooli csapat
Kevin Lisbie (balra) eggyel többször talált be, mint a teljes liverpooli csapat
Kevin Lisbie (balra) eggyel többször talált be, mint a teljes liverpooli csapat
Eleinte úgy tűnt, nem lesz semmi baj a Liverpoollal. Az első negyedóra végén Harry Kewell mintaszerű labdájával Vladimir Smicer meglépett, és hidegvérrel átemelt a kifutó Dean Kiely fölött. Már ekkor látszott azonban, hogy Kevin Lisbie-vel meggyűlik majd a vendégcsapat baja, s a jamaicai a 31. percben egalizált is, azt követően, hogy Sami Hyypiä saját kapuja előtt botor módon az ellenfélnek ajándékozta a labdát. Egy újabb hatalmas hiba kellett ahhoz, hogy a maholnap 25 éves támadó még egyszer beköszönjön: Jerzy Dudek kiejtette a kezéből a labdát egy szögletet követően, s utána ugyan még beleütött Shaun Bartlett lövésébe, ám a jó helyen veszteglő Lisbie bevágta a második Charlton-találatot.
A "vörösök” a szünet után viszonylag korán kibrusztolták az egyenlítést Michael Owen tizenegyesével, s később Heskey, majd a Smicer helyére beálló Danny Murphy veszélyeztetett. Lisbie viszont nem elégedett meg az eredmény tartásával, nyolc perccel a vége előtt volt benne annyi szufla, hogy a saját térfeléről indulva eljusson a liverpooli tizenhatosig, és onnan Dudek hálójába vágja a labdát. Gyönyörű és nagyon fontos gól volt!
Óriási mérkőzést játszott egymással a félelmetes formában lévő Manchester City és a Tottenham Hotspur. A hazaiak végigtámadták a 90 percet, szebbnél szebb akciókkal, sarkazásos kombinációkkal számtalanszor eljutottak a Spurs kapujáig, de gól egy sem született. Nicolas Anelka és még inkább Paulo Wanchope járt élen a helyzetek kihagyásában, a Costa Rica-i egymaga háromszor állt szemben egyedül Kasey Kellerrel. Nem volna persze illendő elhallgatni az amerikai hálóőr érdemeit sem, elvégre a támadók nem mellbe lőtték, a labdát mindannyiszor meg is kellett fognia.
A vb óta magára találni képtelen, a Milantól kölcsönkapott Roque Júnior újabb borzasztó 90 percet élt végig a Leeds Unitedben. A nem épp világverő Everton alaposan kitömte a yorkshire-i együttest – ezen a meccsen Steve Watson ért el mesterhármast (Lisbie és Van Nistelrooy után ez már a harmadik tripla volt a hét végén!), többek közt a brazil világbajnok jóvoltából. Beköszönt Duncan Ferguson is, de a hajmeresztően védekező Leeds még így is örülhet, hogy csak ennyit kapott…
A Fulham folytatta remek szereplését: a londoni társulat a Blackburn otthonában tudott diadalmaskodni 2–0-ra. A névrokonok, Louis Saha és Luis Boa Morte állandó veszélyt jelentettek a Rovers kapujára, és egy-egy gólt magukra is vállaltak. A Fulham ezzel már a hetedik a táblázaton.

Premier League
7. forduló. Vasárnapi mérkőzések:
Charlton Athletic–Liverpool 3–2 (Lisbie 31., 43., 83., ill. Smícer 15., Owen 52. – 11-esből), Blackburn Rovers–Fulham 0–2 (Boa Morte 5., Saha 56.), Everton–Leeds United 4–0 (Watson 27., 37., 56., Ferguson 39.), Manchester City–Tottenham Hotspur 0–0

Division I
9. forduló. Vasárnapi mérkőzés:
West Ham United–Millwall 1–1
Az élcsoport: 1. Sheffield United 20 pont (18–9, 9 mérk.), 2. Wigan 20 (13–5, 9), 3. West Bromwich 19 (9), 4. Sunderland 16 (14–8, 9), 5. Nottingham 16 (16–11, 9), 6. West Ham 17 (10–6, 8), 7. Millwall 15 (14–11)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik