Kerékpár: Bettinit mégis meghívták

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2003.10.04. 20:52
Címkék
Egy biztos: a hosszas huzavona miatt mindenképpen emlékezetes lesz az országúti Világkupa-sorozat utolsó előtti futama, a 97. PárizsTours.
Az "ügy” főszereplői: egy csapat – esetünkben éppen Bodrogi László klubja, a Quick Step-Davitamon – és a tettre kész rendezőgárda. Hasonló történet hazánkban talán nem is érdemelne különösebb publicitást: a világ egyik legerősebb csapata nem kapott meghívást a versenyre, a szabályok szerint ugyanis a 2003 elején alakult belga együttesnek ez nem jár "alanyi jogon”, a rossz nyelvek szerint pedig a rendezők valamiért neheztelnek Paolo Bettiniékre, s inkább hazai klubokat invitáltak. A belgák heteken át háborogtak, de az igazi adukat az imént említett olasz kerekes játszotta ki, ragyogó eredményeket produkált, három Világkupa-futamot is megnyert, vezet az összetettben – nem csoda, hogy végül mégis megérkezett a meghívó. Bettini bizonyára nem hagyja majd ennyiben, számíthatunk rá, hogy vasárnap a tours-i befutónál is az élbolyban lesz, véglegesítheti első helyét az összetettben.A Párizs–Tours 257 kilométeres távját teljesen sík terepen teljesíti a karaván, ám jó néhány rázósabb burkolatú szakasz teszi karakteresebbé a versenyt, amelynek végén nem garantált a sprintbefutó. Bettini mellett a címvédő dán Piil, az ausztrál Cooke, a francia Virenque, az olasz Tafi vagy a belga Wauters szökési kísérleteire lesz érdemes figyelni. S ha mégis egy nagy bolyban érkezne a célegyenesbe a mezőny, Zabel újra összecsap Petacchival… Tv: Eurosport, 16.15 (élő) A Vk-összetett állása 8 futam után
Az élcsoport: 1. Paolo Bettini (olasz, Quick Step-Davitamon) 350 pont, 2. Boogerd (holland, Rabobank) 204, 3. Van Petegem (belga, Lotto-Domo) 203, 4. Rebellin (olasz, Gerolsteiner) 187, 5. Celestino (olasz, Saeco) 139, 6. Di Luca (olasz, Saeco) 136

A Párizs–Tours legutóbbi győztesei
2002 Jakob Storm Piil (dán)
2001 Richard Virenque (francia)
2000 Andrea Tafi (olasz)
1999 Marc Wauters (belga)
1998 Jacky Durand (francia)
1997 Andrej Csmil (ukrán)
1996 Nicola Minali (olasz)
1995 Nicola Minali
1994 Erik Zabel (német)
1993 Johan Museeuw (belga)

Útra kel a válogatott

BUDAPEST. Vasárnap reggel a magyar országúti válogatott újabb csoportja utazik a kanadai Hamiltonba, a küldöttséggel tart Árvai Attila (P Nívó-Betonexpressz–FTC), aki a jövő csütörtöki egyéni időfutamban érdekelt, illetve Rohtmer Balázs (GS Miche), aki vasárnap a mezőnyversenyben áll majd rajthoz. A legmagasabban jegyzett magyar kerekes, Bodrogi László (Quick Step-Davitamon) szerda óta Kanadában készül a vb-rajtra.

Jan Ullrich visszatér

BONN. Hosszas alkudozások után eldőlt, hogy Jan Ullrich 2004-ben újra a régi csapatában, a Telekomról Team T-Mobile-ra keresztelt együttesben folytatja a pályafutását. Az idén a Team Bianchiban versenyző olimpiai bajnok, egykori Tour de France-győztes (és idei második) döntésében főképp az játszott szerepet, hogy menedzsere, Rudy Pevenage és a Telekom menedzsere, Walter Godefroot kibékült egymással.

Javul Ampler állapota

LIPCSE. Felébredt a kómából Uwe Ampler olimpiai bajnok német kerékpározó, aki egy hete edzés közben súlyos balesetet szenvedett. A 39 éves kerekes a múlt szombaton egyedül tréningezett a keletnémet Grimma közelében, amikor egy terepjáró nem adta meg neki az elsőbbséget, és elgázolta. Az ütközés során Ampler elvesztette az eszméletét, és arc-, illetve koponyasérüléseket szenvedett, továbbá több csontja eltört.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik