Világbajnoki botrányok

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2003.10.16. 20:38
Címkék
Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, minden az újdonsült világbajnok körül forog. Igaz, alighanem Igor Astarloa sem így gondolta&
Itt van először is a "pénzes” botrány, a spanyol kerekes ugyanis a vasárnapi győzelme után egyik nyilatkozatában megemlítette: a hajrában Paolo Bettini pénzt ajánlott neki, ha a sprint előtt őt segíti. A Quick Step-Davitamon olasz kerekese kikérte magának a vádat: "Beszéltem a verseny során Igorral, akárcsak Boogerddel vagy Van Petegemmel. Először megkérdeztem tőle, hogyan érzi magát a bukása után, másodszor azt mondtam neki, eljött az idő a közös munkára, hogy lerázzuk a sprintereket, de egy szót sem ejtettem pénzről. Igor elnézést kért, azt mondta, csupán félreértették a nyilatkozatát, de ez nekem nem elég” – magyarázta feldúltan Bettini. Elképzelhető, hogy az olasz szövetség is jogi útra tereli az ügyet. "Remélem, az affér nem megy a barátságunk rovására. Jó lenne az egészet egy pizza mellett megbeszélni” – ajánlotta fel Astarloa, akit doppinggal is hírbe hoztak.Az egyik brit kerékpáros-hírügynökség honlapján jelent meg az információ, miszerint két spanyol, egy belga és egy olasz kerekes EPO-tesztje pozitív eredményt hozott, elképzelhető, hogy az egyik teszt Astarloáé volt. A hírt a nemzetközi szövetség képviselője, Mario Zorcoli cáfolta: "Nem tudom, hogyan találták ki ezt az egészet, csupán annyi igaz belőle, hogy néhány kerékpárost ellenőriztünk a verseny előtti estén. A mintákat azonban még nem elemezték, vagyis éppúgy lehet az eredményük pozitív, mint negatív.” Azért is fájhat az új szivárványtrikós feje, hogy szerződésében nem kötött ki világbajnoki prémiumot. Astarloa jóval a vb előtt állapodott meg a francia Cofidis együttesével, s hiába érkezik világbajnokként új csapatához, nem kap különjuttatást. Érdekesség, hogy az időfutam-világbajnok, a brit David Millar is a Cofidist erősíti, így jövőre igazán előkelő sort állíthatnak ki a franciák.Végül egy hír a szombati Világkupa-futamról: Bodrogi László tartalék lesz a Giro di Lombardián induló Quick Step együttesében, a belgák a tervek szerint a Bettini, Bramati, Nuyens, Paolini, Passuello, Rogers, Sinkewitz, Van de Wouwer összeállítású csapattal vesznek részt az olasz viadalon.88. Milánó–Torinó (1.1-es kategória, Olaszország, 198 km)
A végeredmény:
A végeredmény:
1. Mirko Celestino (olasz, Saeco) 4:56:52, 2. Rebellin (olasz, Gerolsteiner) azonos idővel, 3. Martin Perdiguero (spanyol, Domina Vacanze) a. i.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik