Németh ötödik helyezése

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2003.11.17. 21:15
Címkék
A német szuperkrosszbajnokság első futama felemásan alakult Németh Kornél számára. Huszonheten neveztek az idénynyitóra, amelynek a második előfutamában a vb-menő Vincent Turpin hamar elintézte Némethet.
A francia nekiment a magyarnak, akinek annyira megsérült a kormánya és a villája, hogy a KTM használhatatlanná vált.A második napra kicserélték a komplett első futóművet, és a vadonatúj alkatrészekkel Németh simán beverekedte magát a tizenkét fős döntőbe: az előfutamában a második, az elődöntőben a negyedik lett. A 15 körös döntőben rosszul sikerült Eb-bronzérmesünk rajtja, így az utolsó helyről kellett felzárkóznia. Németh végül az ötödik helyre küzdötte fel magát a nagyon rövid és szűk, inkább arénakrossz-, mint szuperkrosszpályához hasonlító stuttgarti csarnokban, és a második legjobb KTM-es lett. "Két éve versenyeztem utoljára szuperkrosszviadalon, úgyhogy még vissza kell rázódnom a megfelelő kerékvágásba. Remélem, sikerülni fog, és az érmek is jönnek majd” – mondta Németh.Német szuperkrosszbajnokság, 1. futam, Stuttgart
1. nap: 1. Kovalainen (finn, Kawasaki), 2. Dehaan (kanadai, Honda), 3. Brandes (amerikai, Yamaha). 2. nap: 1. Dehaan, 2. Demartis (francia, Yamaha), 3. Johnson (amerikai, Kawasaki), …5. Németh Kornél (magyar, KTM)
Az állás: 1. Dehaan 45 pont, 2. Kovalainen 35, 3. Demartis 30, …9. Németh Kornél 11
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik