Most Bergkamp brillírozott

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2003.12.14. 20:58
Címkék
Továbbra is képtelen hibázni az Arsenal, a mezőny egyetlen veretlen csapata, ha nehezen is, de hozta a kötelezőt a Blackburn ellen. A Boltontól szombaton váratlan pofont kapó Chelsea helyett tehát újra az "ágyúsokkal kezdődik a táblázat, amelyen  a Fulham leedsi veresége nyomán  immár tizenegy pontos szakadék ásít az éllovas trió és az üldözők (?) között.
Dennis Bergkamp gyôztes gólt szerzett
Dennis Bergkamp gyôztes gólt szerzett
Dennis Bergkamp gyôztes gólt szerzett
Dennis Bergkamp gyôztes gólt szerzett
Dennis Bergkamp gyôztes gólt szerzett
Dennis Bergkamp gyôztes gólt szerzett
Arséne Wenger valami megmagyarázhatatlan ötlettől vezérelve a kezdő tizenegyben adott helyet Dennis Bergkampnak, akinek pedig mostanság jobbára epizódszerepekkel szokta "kiszúrni a szemét”. A 34 éves holland erre úgy játszott, mintha féltucat évvel fiatalabb volna, tökéletesen átvette a gyengébb napot kifogó Thierry Henry feladatkörét. Az óriási elánnal kezdő, már a 20. másodpercben helyzetet kidolgozó Rovers védelme a 11. percben ingott meg először: az elefántcsontparti Kolo Touré az alapvonalig ráncigálta magával a rácsimpaszkodó Vratislav Greskót, végül középre tudta pöckölni a labdát, és Bregkamp egy rá jellemzően higgadt megoldást választva a rövid sarokba gurított.
Bergkamp a későbbiekben is ügyesen mozgott a pályán, voltak csaknem gólt érő átadásai, habár azt se feledjük, hogy a vendégek a második félidőben többször egyenlíthettek volna. Jens Lehmann azonban kitűnően védett, amikor meg ő is tehetetlen volt, a bíró jól vette észre, hogy Markus Babbel Kolo Touré feje búbján egyensúlyozva fejelt a kapuba, ami a szabályok értelmében ugye nem megengedett.
"A fejünkben folyton ott motoszkált, hogy az elmúlt években a Blackburn pontokat szokott elvinni a Highburyből. Amikor nem mentek be a helyzetek, arra gondoltunk, talán megint ez fog történni” – árulta el Arséne Wenger, a londoni együttes edzője. "Időnként egészen kiválóan futballoztunk, de az Arsenal halálosan pontosan és tudatosan játszott. Talán majd máskor lesz itt keresnivalónk” – mondta kollégája, Graeme Souness.
Az élvonalban 1984 óta először került sor Aston Villa–Wolverhampton Wanderers összecsapásra, és a két szomszédvár derbijét a birminghami társulat nyerte meg, elsősorban Juan Pablo Angel remeklésének köszöhetően. A kolumbiai, aki ezt megelőzően október eleje óta nem szerzett gólt a Premiershipben, az első félidő közepén három perc alatt kétszer vette be a Wolves kapuját.
Az idegenben még mindig nyeretlen, az utolsó helyhez hovatovább odaláncolt vendégek persze nem adták olcsón a bőrüket, még az első játékrészben történt, hogy Alex Rae betört a Villa tizenhatosára, majd a védőkről kis szerencsével hozzá visszapattanó labdát laposan Thomas Sörensen kapujába lőtte. Ám a szünet után Angel előkészítőként is észrevétette magát, passza után Mark Delaneynek már csak egy keresztlabdát kellett a hosszú saroknál álló Gareth Barry lábára varázsolnia. Mark Kennedy találata izgalmas utolsó tíz percet indukált, de az egyenlítés elmaradt.
Leedsben ugyancsak 3–2-re diadalmaskodtak a hazaiak, némi meglepetésre a negyedik helyezett Fulham, pontosabban Louis Saha két gólja egy pontra sem volt elég a yorkshire-iek ellen.

Tv: a Sport1 hétfőn 19.30-tól sugározza a forduló összefoglalóját.

Premier League
16. forduló. Vasárnapi mérkőzések: Aston Villa–Wolverhampton Wanderers 3–2 (Angel 21., 24., Barry 48., ill. Rae 36., Kennedy 80.), Arsenal–Blackburn Rovers 1–0 (Bergkamp 11.), Leeds United–Fulham 3–2 (Duberry 41., Viduka 46., Matteo 88., ill. Saha 47., 85.)
Az élcsoport: 1. Arsenal 38 pont, Manchester United 37, 3. Chelsea 36, 4. Fulham 25, … 14. Blackburn 17 (23–25), 15. Everton 17 (17–20), 16. Aston Villa 17 (14–23), … 19. Leeds United 15, 20. Wolverhampton 11
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik