Hitzfeld kapitány lehet

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2003.12.29. 21:15
Címkék
A reagálás gyorsaságának hála, egyszerre számolhatunk be egy szenzációs hírről, illetve a cáfolatáról  amely feltehetően nem elég meggyőző ahhoz, hogy a téma egyhamar lekerüljön a napirendről.
Lapértesülések szerint Hitzfeld a Bayern kispadja után az angol válogatottéra ülhet át
Lapértesülések szerint Hitzfeld a Bayern kispadja után az angol válogatottéra ülhet át
Lapértesülések szerint Hitzfeld a Bayern kispadja után az angol válogatottéra ülhet át
Lapértesülések szerint Hitzfeld a Bayern kispadja után az angol válogatottéra ülhet át
Lapértesülések szerint Hitzfeld a Bayern kispadja után az angol válogatottéra ülhet át
Lapértesülések szerint Hitzfeld a Bayern kispadja után az angol válogatottéra ülhet át
Felröppent, hogy az angol szövetség (FA) már latolgatja, ki lehetne az a szakember, aki Sven-Göran Erikssont követhetné a válogatott kispadján, és az egyik kiszemelt Ottmar Hitzfeld, a Bayern München trénere. Az illetékesek szerint hamis az értesülés.
Az utódkeresés önmagában nem lenne meglepő, jóllehet Erikssonnal a szigetországban mindenki elégedett, tekintettel az egyenes ági Eb-kvalifikációra. Némely korábbi nyilatkozatából azonban arra lehetett következtetni, megfordult már a fejében, hogy a kontinensviadal után elhagyja a posztját, hiába szól a szerződése a 2006-os vb végéig. Aztán akkor sem tűnt túl lelkesnek, amikor az FA előállt a megállapodás 2008-ig való meghosszabbításával, inkább amiatt fanyalgott, hogy a tárgyalás tényét kiszivárogtatták a sajtónak. S mindennek a tetejébe manapság előszeretettel hozzák hírbe a svéd edzőt a Chelsea-vel. (Igaz, kit nem…?)
Adrian Bevington, az FA szóvivője kijelentette, a pozícióra az első számú jelölt nem más, mint Sven-Göran Eriksson, aki történetesen már ott is ül a helyén, így hosszú távra terveznek vele, pletykákkal meg nem foglalkoznak. Később főnöke, Mark Palios valamivel finomított az állásponton: a szövetség első embere úgy fogalmazott, szándékukban áll "vészforgatókönyvet" készíteni Eriksson távozásának esetére, de listát egyelőre sem Hitzfelddel, sem nélküle nem állítottak össze. (Fura is lenne, ha azok után, hogy a külföldi kapitány ötlete annak idején jókora felzúdulást okozott, most egyenesen egy német jelölttel borzolnák az angol közvélemény idegeit. Innen már csak egy lépés lenne, mondjuk, egy ír szakvezető szerződtetése.)
A Chelsea Roman Abramovics-féle "einstandja" óta többször elterjedt, hogy egyéb ráérő orosz milliárdosok is szívesen vennének maguknak egy hasonlóan híres és nem kevésbé szórakoztató játékszert. Nos, a sid nevű német hírügynökség úgy tudja, van egy jelentkező a Manchester United részvényeinek felvásárlására. Ralif Szafin, a Lukoil olajtársaság egyik alapítója állítólag már kapcsolatba is lépett brit bankokkal avégett, hogy kidolgozzák a tranzakció részleteit. Ezekről egyébként még semmi sem ismert, az viszont biztos, hogy pillanatnyilag az MU-papírok legnagyobb (24.24 százalékos) csomagja a két ismert ír üzletember, J. P. McManus és John Magnier által birtokolt holdingé, a második legnagyobb (14.31 százalékos) részvényes pedig Malcolm Glazier, a Tampa Bay Buccaneers amerikaifutball-csapat tulajdonosa.
Végezetül egy kis futball: könnyen lehet, hogy a téli átigazolási időszakban a Chelsea-hez igazol Jermain Defoe, a másodosztályú West Ham United támadója. Úgy hírlik, a 21 éves játékos, akinek árát nyolcmillió fontra becsülik, azért választja majd a londoni kékeket – többek között az MU és az Internazionale helyett –, mert ott focizik több egykori West Ham-es társa, így Frank Lampard, Joe Cole és Glen Johnson. Sir Alex Fergusonnak tehát marad Louis Saha (Fulham), Mark Viduka (Leeds), vagy Patrick Kluivert (Barcelona), ha mindenképp meg akarja erősíteni a manchesteri együttes csatársorát.
Hamarosan újabb csapás érheti a szégyenszemre a kiesés ellen harcoló Tottenham Hotspurt. A csapat legeredményesebb góllövője, Frédéric Kanouté úgy határozott, elfogadja Mali szövetségi kapitányának, Henri Stamboulinak a hívását, és részt vesz az ország színeiben a január 24-én kezdődő Afrikai Nemzetek Kupáján. Ezt azt jelenti, hogy a francia születésű, de mali származású labdarúgó akár négy hétig nem szerepelhet majd a Spursben. David Pleat, a fővárosiak mestere még reménykedik, szerinte a döntés nem végleges, de a klub semmit sem tehet, ha Kanouté ragaszkodik a válogatotthoz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik