Nagykorú lesz a somoskői verseny

MÁTAY ANDREAMÁTAY ANDREA
Vágólapra másolva!
2004.02.12. 22:53
Címkék
Kettős ünnepre készülnek az idén a somoskői ugrógála rendezői. A verseny nagykorú lesz, hiszen tizennyolcadik alkalommal rendezik meg, s a magyarszlovák határtól alig száz méterre lévő sportcentrumban először kerül sor a gálára úgy, hogy már mindkét ország az Európai Unió tagja lesz.
Reméljük, Cloete ellátogat Somoskôre
Reméljük, Cloete ellátogat Somoskôre
Reméljük, Cloete ellátogat Somoskôre
Reméljük, Cloete ellátogat Somoskôre
Reméljük, Cloete ellátogat Somoskôre
Reméljük, Cloete ellátogat Somoskôre
Angyal János versenyigazgató méltóképpen szeretné megünnepelni az évfordulót, olyan gálát kíván rendezni, amely vetekszik a korábbiakkal, amelyeken világcsúcstartók sora – a rúdugró Szergej Bubka (615), a magasugró Javier Sotomayor (245) és Sztefka Kosztadinova (209) – vett részt. Az elmúlt tizenhét év alatt öt földrész 31 országának 524 atlétája lépett pályára a versenyen, voltak, akik olimpiai bajnokként érkeztek, s voltak, akik itt bontogatták szárnyaikat, s ezt követően álltak a dobogó legmagasabb fokára. Nem könnyű feladat tehát tartani a színvonalat, de Angyal biztos abban, hogy a július 4-én megrendezendő verseny ismét emlékezetes lesz.
Télen természetesen még a szponzori háttér megteremtése a fő feladata, de már előrehaladott tárgyalásokat folytat a versenyzőkkel és menedzsereikkel. A tervek szerint a festői szépségű somoskői vár lábánál bemutatja majd tudását a múlt év atlétanője, a 206 centiméterrel világranglista-vezető Hestrie Cloete, s ha minden jól megy, honfitársával, az ugyancsak világbajnok Jacques Freitaggal (237) is találkozhatunk. Mostanában látott napvilágot a "Svédületes" fantázianevű programsorozat, amellyel a svédek szeretnék népszerűsíteni kultúrájukat Magyarországon. Ennek ugyan nem része a sport, Angyal mégis szeretné elhozni a szédületesen jó svéd Kajsa Bergqvist (206), Stefan Holm (237) magasugrópárost. A meghívandók listáján trónkövetelők is szerepelnek, például az orosz Anna Csicserova (204) és a horvát Blanka Vlasic (201).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik