Oscar Freire az élen

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2004.03.12. 21:37
Címkék
Folytatódott a sprinterek parádéja Olaszországban: a csúcskategóriás TirrenoAdriatico harmadik szakaszának befutóját a kétszeres világbajnok spanyol Oscar Freire nyerte meg, és a Rabobank menője ezzel a sikerrel az összetettben is átvette a vezetést.
Freire a hajrában az ukrán Dumát, a holland Boogerdet, a német Hondót és Zabelt is megelőzte – az első két szakasz főszereplői ellenben a "döglött sorral" érkeztek célba. Az első két etap győztese, az olasz Alessandro Petacchi a hegyekben több mint kilencperces hátrányba került, míg honfitársa, a vb-aranyérmes Mario Cipollini még nehezebben küzdött meg az emelkedőkkel, ő 12 perces hátránnyal ért célba. Ami a verseny egyetlen magyar indulóját illeti: Bodrogi László a darabokra szakadt mezőny közepén, egy kisebb csoport tagjaként ötperces hátránnyal érte el a célt.A Párizs–Nizza pénteki esős szakaszán is igazán aktív volt a karaván, előbb Aitor Osa és Nicolas Portal szökése jelentett eseményt, közülük Osa volt a szívósabb, ő alig 20 kilométerrel a befutó előtt kapitulált. Ezek után heves csata zajlott a szakaszgyőzelemért, amelyet végül a tavalyi Tour de France fehér trikósa, vagyis a viadal legügyesebb fiatalja, az orosz Gyenisz Mencsov szerzett meg. Az összetettben ugyancsak nagy csata dúl: a német Jaksche és az olasz Rebellin pénteken is megpróbálta dűlőre vinni a dolgot, de a CSC német kerekese csupán négy másodperccel tudta növelni előnyét.Magyar idő szerint csütörtök éjszaka elkezdődött a Chilei körverseny – a viadal egyetlen magyar indulója, Rohtmer Balázs szempontjából kifejezetten rosszul. A Miche együttese ugyanis a 35 kilométeres csapat időfutam során több mint hétperces hátrányba került. A dél-amerikai viadalon egyébként három másodosztályú (a Miche mellett a spanyol Kelme és a portugál LA Pecol), továbbá két harmadosztályú (a kolumbiai Orbitel és a kazah Capan) proficsapat is rajthoz állt.39. Tirreno–Adriatico (HC-kategória, Olaszország)
3. szakasz, Maddaloni–Isernia (168 km): 1. Oscar Freire (spanyol, Rabobank) 4:47:55, 2. Duma (ukrán, Colnago) azonos idővel, 3. Boogerd (holland, Rabobank) a. i., …69. Bodrogi László (magyar, Quick Step-Davitamon) 4:52 p h. Az összetettben: 1. Oscar Freire 13:36:41, 2. Boogerd 3 mp h., 3. Zabel (német, T-Mobile) 4 mp h., …79. Bodrogi László 5:02 p h.
Következik: 4. szakasz, Isernia–Paglieta (179 km)

62. Párizs–Nizza (HC-kategória, Franciaország)
6. szakasz, Rasteau–Gap (173.5 km): 1. Gyenisz Mencsov (orosz, Banesto), 2. S. Sanchez (spanyol, Euskaltel) a. i., 3. Landis (amerikai, US Postal) a. i. Az összetettben: 1. Jörg Jaksche (német, CSC) 19:42:49, 2. Rebellin (olasz, Gerolsteiner) 14 mp h., 3. Julich (amerikai, CSC) 42 mp h.

27. Chilei körverseny (2.5-ös kategória)
1. szakasz, csapat időfutam, Lota–Concepción (35 km): 1. Ace Bryc Curicó (chilei) 48:44, 2. Publiguías (chilei) 15 mp h., 3. Líder (chilei) 40 mp h., …15. Miche (olasz) 7:26 p h. Az összetettben: 1. Enzo Cesareo (chilei, ACE Bryc Curicó)
Következik: 2. szakasz, Concepción–Chillán (117 km)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik