Bretagne-i góleső

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2004.03.17. 22:41
Címkék
Operettelőadással kezdődött, majd fordulatokban bővelkedő, öt gólt hozó futballal folytatódott és a Nantes sikerével ért véget a szerdai breton derbi a Francia Kupa negyeddöntőjében.
A rennes-i illetékesek kiszúrták, hogy a "kanárik" legjobb formában lévő csatára, a román Viorel Moldovan – aki nem egészen két hete két góllal kínálta meg őket bajnoki mérkőzésen – tartózkodási engedélye hétfőn lejárt. Ugyan a Nantes vezetői már korábban intézkedtek, a meccs kezdetéig nem sikerült beszerezniük minden iratot, ezért a román hiába melegített be, az utolsó pillanatban át kellett engednie csapatbeli helyét másnak. Ilyen előzmények után a Bölöni-csapat szerzett vezetést Cédric Barbosa fejesével, a második félidőben aztán fordult a kocka. Az eredmény megfelel a hagyományoknak, hisz a Rennes 1964 óta nem nyert a Beaujoire-stadionban.A papírformának megfelelő eredmény született Brive-ben is, ahol a hazaiak csak a vezetés megszerzésének erejéig tudták meglepni a Paris Saint-Germaint.Francia Kupa
Negyeddöntő (a győztesek továbbjutottak): Nantes–Rennes 3–2 (Vahirua 65., Yapi-Yapo 71., N’Zigou 88., ill. Barbosa 45., Gillet 90. – öngól), Brive (IV. o.)–Paris Saint-Germain 1–2 (Forest 15., ill. Pauleta 27., Reinaldo 60.), Amiens (II.)–Dijon (III.) 0–1 (Heitzmann 87.).
Az elődöntő mérkőzéseit április 27-én és 28-án rendezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik