Szabó: Fernándezt ne!

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2004.03.26. 21:29
Címkék
"El vagyunk átkozva a sorsolásoknál, Szabó Brigi az olimpiai bajnok Fernándezt minden alkalommal megkapja, Hamburgban a vébéezüstérmessel, Rómában a bronzérmessel is összekerült, de legutóbb viszonylag szerencsések voltunk, mert Fernández csak a második fordulóban várt rá"  magyarázta némi iróniával Németh Ferenc női szövetségi kapitány.
Kosztolánczy is kvótaközelben (Fotó: Farkas József)
Kosztolánczy is kvótaközelben (Fotó: Farkas József)
Kosztolánczy is kvótaközelben (Fotó: Farkas József)
Kosztolánczy is kvótaközelben (Fotó: Farkas József)
Kosztolánczy is kvótaközelben (Fotó: Farkas József)
Kosztolánczy is kvótaközelben (Fotó: Farkas József)
A nők között az utolsó tavaszi Világkupa-verseny előtt egyedül a junior világ- és Európa-bajnok Szabó Brigittának van jó esélye az olimpiai kvóta megszerzésére (a rangsorban pillanatnyilag negyedik, és öten szereznek kvalifikációt), ehhez azonban Tallinnban, majd a májusi Európa-bajnokságon is jól kell szerepelnie.
"Csak egy újabb érem birtokában lehetnénk nyugodtak, de talán nem is kell mondanom, milyen nehéz ezt megszerezni, az észt versenyen is ott lesz mindenki a rangsor első feléből" – tette hozzá a kapitány, aki Tallinnban négy versenyzőjét küldi harcba: Csernoviczki Évát (48 kg, Tatabánya-Hermann DSE), Szabó Brigittát (57, CVSE-Geosaurus), Baczkó Bernadettet (57, UTE) és Bejczi Zsuzsát (63, Koroncó-Tutti). A Világkupa-sorozat nemcsak Szabónak nagyon fontos, a többiekre is komoly erőpróbák várnak még ebben az évben, Bejczi például az U23-as Eb-n is indul, míg Csernoviczki és Baczkó reményeink szerint sok örömet szerez majd a nézőknek az októberi junior-világbajnokságon, a Budapest Sportarénában.
"Kovács Anti és Ungvári Miki kvótája már biztos, de a tűz közelében van Braun Ákos, Csizmadia Zoli és Kosztolánczy Gyuri is. Nagyon jól felkészültek, hétről hétre egyre jobban teljesítenek, képesek lesznek rá, hogy kivívják a kvalifikációt" – vélekedett Nagy Ernő, a férfiak kapitánya, aki válogatottjával ezen a hétvégén Minszkben vendégeskedik. A Prágában aranyérmes Kovács Antal belázasodott, a rotterdami bajnok Ungvári Miklós pedig ezen a héten pihen, így ők ketten nem utaznak a fehérorosz Világkupa-viadalra, ahol így is nyolc magyar versenyző lép majd tatamira: Neu Gábor (66, Honvéd-Kipszer), Braun Ákos (73, Paksi Atomerőmű SE), Gera Csaba (81, Honvéd-Kipszer), Kállai Zoltán (81, Kecskeméti JC), Rajcsányi Gergő (90, UTE), Hadfi Dániel (100, Honvéd-Kipszer), Csizmadia Zoltán (+100, Honvéd-Kipszer) és Kosztolánczy György (+100, Miskolci VSC).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik