Négy sportolót már kizártak

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2004.07.01. 22:35
Címkék
"A Tour de France-on nem vehet részt olyan kerékpáros, aki ellen doppingügyben vizsgálat van folyamatban"  figyelmeztetett újra határozottan a Francia körverseny rendezőinek üzenete.
Az NSO ajánlja:

TOUR DE FRANCE
Az NSO ajánlja:

TOUR DE FRANCE
Jean-Marie Leblanc-ék pedig nem a levegőbe beszélnek: nincs helye a rajtlistán többek között a Cofidis időfutam-világbajnokának, a napokban EPO-használaton ért David Millarnak, illetve klubtársának, Cedric Vasseurnek. Utóbbi a francia bírósághoz fordult, ám a testület a Tour szervezőinek határozatát szentesítette. Immár bizonyos, hogy a rendezők döntése miatt a Saeco menője, Danilo Di Luca sem vehet részt a szombaton rajtoló viadalon (helyette a svájci Loosli került a csapatba) és egyelőre bizonytalan a cseh Pardnos, illetve az olasz Peron és Zanini indulása is, az utóbb említett trió még 2001-ben keveredett doppinggyanúba, s az ügyükben indított vizsgálat azóta sem zárult le. Mindez magyar szempontból is érdekes, elvégre Zanini a Quick Step-Davitamon versenyzője, Bodrogi Lászlót pedig tartalékként jelölte a belga klub, elképzelhető, hogy szükség is lesz rá…

Lance Armstrong nem készülhet nyugodtan a szombati prológra, a „könyvügyben” pénteken dönt a bíróság
Lance Armstrong nem készülhet nyugodtan a szombati prológra, a „könyvügyben” pénteken dönt a bíróság
Lance Armstrong nem készülhet nyugodtan a szombati prológra, a „könyvügyben” pénteken dönt a bíróság
A csütörtök nagy vesztesei közé tartozik a spanyol Gorka González is, az Euskaltel hegyimenője a 189 induló számára kötelező vérteszten hasalt el, a megengedettnél magasabb volt a haematokritszintje. Ezért eltiltás nem, csupán kéthetes kötelező pihenő jár, úgymond a versenyző egészségének megóvása érdekében. Kérdés, ilyen esetben miért nem végeznek el nyomban egy EPO-tesztet is, hiszen cseppet gyanús, ha a csapattársakkal együtt készülő kerekes vére nagyságrendekkel sűrűbb, mint a többieké.
Gonzalez tehát csomagolhat, s csütörtök este még úgy festett, az Euskaltel nem is nevez helyette másik kerekest, nyolc versenyzővel kezdi el a háromhetes viadalt.
Sokak szerint a kelleténél is több szó esik ezekben a napokban a doppingról, holott minden idők egyik legizgalmasabb körversenye előtt állunk. Ez így igaz, de két nappal a rajt előtt a hatodik győzelmére készülő Lance Armstrong sem tesz mást, mint a napokban róla megjelent könyv ügyében hangoztatja igazát. Pénteken – mindössze egy nappal a rajt előtt – a párizsi bíróság dönt arról, hogy a szerzők mellékeljék-e az őt doppingolással vádoló könyvhöz Armstrong véleményét is.
Az amerikai legnagyobb riválisa, a német Jan Ullrich ellenben nyugodtan készülhet a rajtra (pedig nem is oly rég neki is volt doppingügye, kábítószerhasználat miatt féléves eltiltást kapott), meg akarja szakítani Armstrong nagy sorozatát. "Túl sokszor voltam már második, mindent beleadok, hogy visszatérhessek a csúcsra" – magyarázta a T-Mobile csapatkapitánya. Ez már egy egészen más Ullrich, mint a tavalyi, aki félénken nyilatkozott esélyeiről…
Végül a csütörtök nagy győzteséről is ejtsünk szót: a nemzetközi szövetség módosította a hét elején kiadott világranglistát, így az olasz Alessandro Petacchi kezdheti világelsőként a földkerekség legnagyobb versenyét.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik