Ezúttal Vörös Zsuzsanna volt a Tenkes kapitánya

FÜREDI MARIANNEFÜREDI MARIANNE
Vágólapra másolva!
2004.07.03. 21:49
Címkék
Csakúgy, mint majd augusztus végén az olimpián, az országos bajnokságon is a nők versenye zárta az öttusázók viadalát.
A záró futásban Vörös Zsuzsannának nem volt ellenfele (Fotó: Danis Barna)
A záró futásban Vörös Zsuzsannának nem volt ellenfele (Fotó: Danis Barna)
A záró futásban Vörös Zsuzsannának nem volt ellenfele (Fotó: Danis Barna)
A záró futásban Vörös Zsuzsannának nem volt ellenfele (Fotó: Danis Barna)
A záró futásban Vörös Zsuzsannának nem volt ellenfele (Fotó: Danis Barna)
A záró futásban Vörös Zsuzsannának nem volt ellenfele (Fotó: Danis Barna)
Bár egyetlenegy sportágban sem lehet előzetesen megnevezni a győztest, ezúttal szinte biztos volt az egy hónapja harmadik világbajnoki aranyát szerző Vörös Zsuzsanna sikere. Már csak azért is, mert a székesfehérvári klasszis remek idényt tud maga mögött, egy verseny kivételével mindig érmes volt. A győzelemben esetleg a tavalyi bajnok, a szintén Athénra készülő Füri Csilla akadályozhatta volna meg, de nem sikerült neki ez a "hőstett", Vörös ugyanis rajt–cél győzelmet aratott. És mivel ez az aranyérem már az ötödik a gyűjteményében, a hazai örökranglistán egyeduralkodóvá vált, eddig ugyanis Kovács Irénnel együtt büszkélkedhetett négy-négy egyéni bajnoki címmel.
"A világbajnokság után egy hét szabadságot kaptunk, persze az sem telt el mozgás nélkül. Ezt követte az egyhetes bükfürdői ráhangoló edzőtáborozás, amely során úgy végeztük az úszó- és futóedzéseket, no meg a kiegészítő teniszezést, golfozást, bowlingozást, hogy észre sem vettük, valójában edzünk. A gyönyörű környezetben nagyon jól éreztem magam, már csak azért is, mert a Hotel Répce vezetői megengedték, hogy a kutyáim is velem lehessenek. A bajnokságra nem volt külön formaidőzítés, csupán az volt a feladat, hogy kezeljem úgy a versenyt, mint az olimpiát, hiszen a Világkupa-versenyekkel ellentétben az is selejtező nélküli, egynapos viadal lesz" – avatott be a felkészülésbe jelenlegi legeredményesebb versenyzőnk.
Lövészet – szakaszgyőzelem, 177 körrel
"A lövészetemmel nem voltam igazából megelégedve, jó néhány kör, legalább négy bennem maradt. Ezt még ki kell javítani az edzéseken és a jövő hétvégi angliai versenyen. Az elején jól ment, kilenceseket és tízeseket lőttem, majd becsúszott egy nyolcas, ami után túlidegeskedtem a végét. A hátralévő hat lövésből négy nyolcas lett. Ezek után meglepetésként ért, hogy megnyertem a számot, száznyolcvan kör alatti eredménnyel nem nagyon szoktuk."
Vívás – szakaszgyőzelem, 18/6-os eredménnyel, 1036 ponttal
"Örültem a győzelemnek és az eredménynek, de a legjobban annak, hogy jó tusokat adtam, volt türelmem végigcsinálni azt, amit elterveztem."
Úszás – Vörös harmadikként ért célba Szatmári Adrienn és Pál Rita mögött, de az összetettben természetesen az élen állt
"Az eredményem a felkészülési állapotomnak megfelelő. Mint említettem, az edzések közben jött ez a verseny, nem pihentünk rá."
Lovaglás – szakaszgyőzelem, maximális, 1200 pontos teljesítménnyel
"Kicsit feszülten vártam a lovaglást, mert a lovam, Tenkes egy napja a férfiversenyen többször kitört és akadályokat vert. Ez meg is maradt benne, látszott a melegítéskor, a melegítőpályán ugyanis az első akadályt nem akarta megugrani. Amikor pályára lovagoltam, már érezte, hogy más lovas ül rajta, ezzel együtt "feladatos" ló volt, nem akart előre menni. Figyelmeztettek is előzetesen, hogy inkább topog a ló, mint menne. Nekem sikerült olyan tempót eltalálnom, amiből ugrott. Mondanom sem kell, mennyire örültem a hibátlan produkciónak."
Futás – hetedik hely, az összetettben magabiztos győzelem
"Az utánam következő Pál Rita előtt egy perc tizenkét másodperc, a remek futó Füri Csilla előtt majdnem két perc volt az előnyöm. Azt hiszem, nem volt kétséges a győzelmem… Kulcsár Antal kapitánnyal azt beszéltük meg, hogy körönként fokozzam a tempót, vagyis egyre erősebben fussam a hétszázötven méteres köröket. Így azért jólesett a futás, bár az utolsó már kemény volt. Szerencsére előttem is futottak, méghozzá olyan fiatalok, akiket leköröztem, így azért könnyebb volt futni, mintha ellenfél nélkül kellett volna megtennem a métereket.
Hogy a mostani aranyérmemmel a hazai örökranglista élére kerültem? Nem is tudtam. Nem figyeltem, hogy Kovács Irénnel együtt állunk négy-négy győzelemmel, és most előléptem a holtversenyből. Látja, ez plusz örömet jelent a mai napon." ---- O ---- N
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik