Az egyéni címvédő a csapatra figyel

FÜREDI MARIANNEFÜREDI MARIANNE
Vágólapra másolva!
2004.07.16. 20:30
Címkék
Visszaszámolunk, hiszen egyre közelebb a nagy nap: Athénban augusztus 13-án kezdődnek az ötkarikás játékok küzdelmei. A kvalifikációt szerző versenyzők már készülnek, és mi is hangolunk, szeretnénk bemutatni azokat a magyar sportolókat, akikre nagyon is érdemes lesz odafigyelni a görög fővárosban, akik pontszerzők lehetnek, érmet nyerhetnek, sőt akár az aranyéremre is pályázhatnak. Megkérdezzük őket, miként vélekednek saját esélyeikről, a Nemzeti Sport szakértője is elemzi az adott versenyszámot, bemutatjuk a legnagyobb ellenfeleket, az olimpiai programból kiderül pontosan, mikor is kell szurkolnunk nekik, felidézzük a Sydney óta eltelt négy év világversenyeinek végeredményét, és ismereteink alapján megpróbáljuk megtippelni, hogy kik állhatnak majd az athéni dobogón. Vegyük számba a több mint kétszáz tagú magyar olimpiai csapat reménységeit!
Az NSO ajánlja.

Minden, amit a vívás olimpiai részvételéről tudni kell


A helyszín, az időpont, az esélyesek, a magyarok, a történelem...
Az NSO ajánlja.

Minden, amit a vívás olimpiai részvételéről tudni kell


A helyszín, az időpont, az esélyesek, a magyarok, a történelem...
2000. szeptember 17-én a magyar küldöttség első aranyérmét szerezte Sydneyben. De úgy is fogalmazhatunk, hogy ő a magyar vívósport egyedüli aktív olimpiai bajnoka. Ebből már bizonyára minden sportszerető ember tudja, hogy Nagy Tímeáról van szó, aki a születésnapja előtti napokban harmadik olimpiáján szerepel majd. Minden sportoló álma az ötkarikás részvétel, ám hogy az álmok nem válnak-e rémálommá, az csak utólag derül ki. Nagy Tímea a poklot és a mennyet is megjárta a két előző versenyén.

Boldogság Nagy Tímea módra. Jó lenne, ha Athénban megismétlôdnének ezek a pillanatok (fotó: Danis Barna)
Boldogság Nagy Tímea módra. Jó lenne, ha Athénban megismétlôdnének ezek a pillanatok (fotó: Danis Barna)
Boldogság Nagy Tímea módra. Jó lenne, ha Athénban megismétlôdnének ezek a pillanatok (fotó: Danis Barna)
– Atlantát szeretném kitörölni az emlékezetemből. Megpróbálom elfelejteni, hogy egyáltalán volt az az olimpia – kezdte Nagy Tímea, és hangja árulkodott érzelmeiről.
– Most, nyolc év távlatából is így érez?
– Igen! Nem az eredménytelenség miatt, hanem mert magamra maradtam Atlanta után. Csupán edzőm, Udvarhelyi Gábor állt ki mellettem. Nem is az ötödik hely miatt vannak keserű érzéseim, mert az nem rossz, hanem azért, mert sok emberben csalódtam.
– Bár egyéniben világranglista-vezetőként érkezett Atlantába, de ha lehet ilyet mondani, előzetesen a csapat sikere még biztosabbnak tűnt. Aztán érem nélkül maradt a válogatott.
– Ma is sokszor megnézek egy videofelvételt… A bronzért vívunk az oroszokkal, és egy asszó után leülök Adrien mellé, ő megsimogatja a vállam. Ebben a simogatásban minden benne van, érződik mindkettőnk fájdalma, meg hogy az ellenfél nagyon vezet. Ezt a felvételt Sydney előtt is megnéztem.

Nagy Tímea

Született: 1970. 08. 22., Budapest
Fegyverneme: párbajtôr
Egyesülete: Honvéd-LNX
Edzôje: Kulcsár Gyôzô
Elôzô edzôje: Udvarhelyi Gábor
Legjobb eredményei. Egyéni: olimpiai bajnok (2000), Európa-bajnok (1995), olimpiai 5. (1996). Csapat: 2x olimpiai 4. (1996, 2000), 5x világbajnok (1992, 1993, 1995, 1997, 1999), 2x vb-3. (2001, 2003)
– A sydneyi felvételeket is meg szokta nézni?
– Amikor hazajöttem, szinte mindennap, ma azonban már nem. Érdekes, nem is a vívásomat néztem meg, hanem azt, ahogy felállok a dobogóra, vagy amikor apukám nyilatkozott rólam a tévében. Behívták a stúdióba, és ő csak annyit mondott, hogy "büszke vagyok a lányomra". Nekem ez a fontos, mert ő nem nagyon szokta kinyilvánítani az érzelmeit. A csapatról csak annyit, hogy itt már nem voltunk annyira esélyesek, és egyetlen tussal kaptunk ki az oroszoktól az elődöntőben. Bevallom, ezt a vereséget könynyebb volt feldolgozni, mert már volt egyéni aranyam. A bronzmeccsen én voltam a befejező ember, vezettünk, ám nem tudtam megőrizni az előnyt. Attól a kínaitól kaptam ki, akit az egyéniben megvertem. Szóval, rajtam ment el az érem. Mentségül azt mondhatom, hogy csupán egy nap pihenőnk volt, és én az egyéniben nagyon "kilúgozódtam". Az orosz meccsig még bírtam, utána már nem.
– A múltidézés után beszéljünk a harmadik olimpiáról, Athénról.
– Elég rövid időm volt a felkészülésre, és nem is azért, mert közben újból szültem, hiszen Luca ugyanúgy két olimpia közti félidőben érkezett, mint Csenge. Luca nagy súllyal jött a világra, nehezebb volt a szülés, aztán ahogy elkezdtem az edzéseket, megsérültem, majd elkerülhetetlenné vált a térdoperáció. Nem volt egyszerű időszak.

Mincza Ildikó

Született: 1969. november 6., Budapest
Klubja: MTK
Fegyverneme: párbajtôr (egykor tôr)
Edzôje: Szôcs Bertalan
Legjobb eredményei. Tôr. Egyéni: vb-7. (1991). Csapat: vb-3. (1994), Eb-1. (1991). Párbajtôr. Egyéni: vb-3. (1999), 2x Európa-bajnok (1997, 2001), Eb-3. (2003), 2x összetett Világkupa-gyôztes (1999, 2000), junior-világbajnok (1989). Csapat: olimpiai 4. (2000), 2x világbajnok (1999, 2002), 2x vb-3. (2001, 2003), 2x Európa-bajnok (2001, 2002)

Hormay Adrien

Született: 1971. október 7., Pécs
Klubja: MTK
Fegyverneme: párbajtôr
Edzôje: Udvarhelyi Gábor
Legjobb eredményei. Egyéni: olimpiai 6. (1996), vb-6. (2003), Eb-5. (2003), Eb-6. (1999), Eb-8. (2001). Csapat: olimpiai 4. (1996), 3x világbajnok (1995, 1997, 2002), 2x vb-3. (2001, 2003), 2x Eb-1. (2001, 2002), Eb-2. (2000), Eb-3. (1999)

Tóth Hajnalka

Született: 1976. augusztus 27., Békéscsaba
Klubja: BVSC
Fegyverneme: párbajtôr
Edzôje: Nedeczky György
Legjobb eredményei. Egyéni: vb-3. (1998), Eb-3. (2004). Csapat: 2x világbajnok (1999, 2002), 2x vb-3. (2001, 2003), 2x Európa-bajnok (2001, 2002), 2x Eb-2. (2000, 2004), Eb-3. (1999)
– Most már teljesen egészséges?
– Már azt a fizikai munkát végzem, amit Sydney előtt. Minden rendben, és ez a mozgásomon is látszik. Kíváncsi vagyok, hogy ér véget a hathetes edzőtábor, mert olyat még nem csináltunk, hogy közben egyhetes pihenő is van.
– Hogyan bírja ezt az időszakot távol a családtól?
– A ráhangoló edzőtáborozásra, Bükfürdőre a MOB-nak köszönhetően elvihettem Lucát és anyukámat is, aki vigyázott a kicsire, amíg én edzettem. Tatán pedig különszobát kaptam, ahová néha lejöhetnek a gyerekek. Azt nem engedték meg, hogy én utazgassak Pestre, de az nagy könnyebbséget jelent, hogy ők meglátogathatnak.
– Mennyire nehéz összeegyeztetni a sportot és a két gyermek nevelését?
– Szerencsére a férjem és mindkettőnk szülei segítenek. Látja, ez az önzőségem, hogy a hobbim miatt ők ennyi mindent vállaltak. És ha előre tudom, talán nem vállaltam volna ezt az időszakot. Nagyon kemény heteim is voltak. Nem az éjszakázások miatt mondom, mert az az én bajom, hanem hogy másokat ennyi áldozatra késztettem. Persze, az is igaz, hogy amikor szerződést kötöttem egyéni szponzorommal, a KFKI Számítástechnikai Rt.-vel, aláírtam a négy évet.
– Hogy vág neki Athénnak? Milyen a mostani Nagy Tímea?
– Más edző, Kulcsár Győző áll majd a pást mellett, és kíváncsi vagyok, hogyan tudom kamatoztatni az újonnan tanultakat. Egyébként furcsa érzés úgy nekiindulni valaminek, hogy már megszerezted azt, ami az álmod volt, amiért mész. De amikor elkezdek egy edzőtábort, el tudom felejteni, hogy már megvan az arany. A magánéletben nem hangsúlyozom, hogy olimpiai bajnok vagyok. Úgy érzem, ezen a téren nem változtam, bár volt, aki azt mondta, hogy igen. Az úgynevezett sztárallűr csak azért van, mert harmincnégy évesen már meg merem mondani a véleményemet. A vívásom szerintem nem változott. Athénban elsősorban a csapatra koncentrálok majd, mert nagyon kemény verseny lesz. Persze, egyéniben is jól akarok szerepelni, hogy ezzel is segítsem nehéz anyagi helyzetben lévő egyesületemet, és szépen búcsúzzak Kunszt Gábor elnöktől.
– Athén után nekivág az újabb olimpiai ciklusnak is?
– Biztos, hogy négy év már nem fér bele az életembe, de hogy egy vagy két évig még csinálom-e, az az athéni eredménytől függ. ---- Kevésbé esélyesen sikerülhet

Nagyon remélem, hogy az atlantai és a sydneyi előzményekből és eredményekből tanul a csapat, és egységesen fog kiállni Athénban. Igaz, az eltelt négy év alatt nem fiatalodtak, de így is esélyesek az aranyra. Hozzá kell tenni, ez az esély most kevesebb, mint Atlantában vagy Sydneyben volt. A mezőny kiegyenlítődött. Félelmetes csapat a kínai, vagy a Flessel, Nisima, Király összetételű francia, a Logunova vezette orosz, no és a német. Bármelyiktől ki tudunk kapni, igaz, meg is verhetjük őket. Szóval, aranyra is, de éremre mindenképp esélyes az együttes. Mint mondtam, az előző két olimpián jóval esélyesebbek voltak, de lehet, hogy éppen most fognak nyerni, amikor nem akkora favoritok. A világranglistán a harmadik helyet szerezték meg, és ez azt jelenti, hogy Athénban Kanadával kezdenek. Az elődöntőben már nem lesz egyszerű a helyzet, Kína várhat rájuk. Nagyon kemény verseny lesz! Az érmeken várhatóan a német, a kínai, az orosz, a francia és a magyar csapat osztozik majd. Míg a csapatoknál lehet jósolgatni, egyéniben nem. A fegyvernem jellegéből adódóan olyan is nyerhet, akire előzetesen senki sem gondolt. A tavalyi, havannai világbajnokság előtt ki hitte volna például, hogy Natalja Konradé lesz az aranyérem? A mieink közül Hormay Adrien szerepelt legjobban az idényben, remek évet zárt, de mellette ugyanúgy esélyes az éremre Nagy Tímea és Mincza Ildikó is.

Jánosi Zsuzsanna (csapatban világbajnok tőröző, a vívószövetség utánpótlás-igazgatója) ---- A Sydneyben aranyérmet nyert Nagy Tímea az olimpia után trénert váltott, edzéseit 2001 szeptemberétől az Olaszországból hazatért, négyszeres olimpiai bajnok Kulcsár Győző irányítja.
"Tímea a második gyermekének születése kissé megzökkentette a közös munkát, visszatérése után pedig sérülések zavarták a felkészülést. Idén januártól azonban már nincs semmi gond, és ennek következtében jöttek is az eredmények, sikerült felküzdenie magát a világranglistán. Athénban olimpiai bajnokként lép pástra, és bár a címet megvédeni nem könnyű, az újabb győzelem is benne van. Edzőként azonban azt hangsúlyozom és forszírozom, hogy a csapat nyerjen. Érmet várok a csapattól, és ebben az arany is benne van. Visszatérve Tímeára, emlékszem, amikor Olaszországban edzősködtem, akkor is éreztem egyfajta kettősséget vele kapcsolatban. Fantasztikus dolgokra volt képes, ám hullámvölgyei is voltak. Most a hullámvölgy utáni állapotban vagyunk, érzek benne bizonyos fokú keménységet. Jó lenne, ha a hangulati tényezőket az utolsó egy-két hétben és az olimpián el tudná felejteni, csak a vívás járna a fejében. " ---- Hegedűs Ferenc, olimpiai ezüstérmes párbajtőröző:– Azok a magyar lányok, akik pástra lépnek Athénban, érett csapatot alkotnak, megvan a kellő rutinjuk. Már mindegyikük szerepelt olimpián, s mivel az előző kettőn nem sikerült érmet szerezniük, bizonyára leszűrték a tapasztalatot, tanultak belőle. Mindenképpen éremesélyesnek tartom a csapatot. Egyéniben tízen-tizenöten nyerhetnek, és köztük vannak a mieink is. Nagy Tímea a címvédő, Mincza Ildikó is már többször bizonyított, Hormay Adrien pedig nagyon jó idényt zárt.

Kamuti Jenő, az Európai Vívószövetség elnöke: – A lányok nem idősek, hanem tapasztaltak. Mivel a magyar vívótársadalom már nem rak akkora terhet rájuk, mint korábban, amikor biztos aranyat várt tőlük… Szóval, jó vívók, s ha három mérkőzést meg tudnak nyerni, már olimpiai bajnokok lesznek. A lányok már sok mindent megnyertek, nincs mit veszteniük. Nyugodtan kell odaállniuk. Nincs verhetetlen csapat, csak négy nagyon jó. Nem tartanám meglepetésnek a kínai, a francia és a magyar győzelmet sem, viszont a magyarnak nagyon örülnék.

Gémesi György, a Magyar Vívószövetség elnöke: – Érmet remélek a lányoktól, különösen a csapattól. Bízom benne, hogy ez a medália arany lesz, de figyelembe véve az elmúlt évek tapasztalatait, hogy nagyon kiegyensúlyozott a mezőny, nincs garancia semmire. Az egyénire nem akarok tippelni, de Nagy Tímeában, Mincza Ildikóban és Hormay Adrienben is benne van az éremesély.

Kökény Bea, olimpiai ezüstérmes kézilabdázó: – Mint minden olimpián, most is éremeséllyel indul a csapat, és remélem, ezúttal be is váltják a reményeket a lányok, harmadszorra sikerül érmet nyerniük. Nagyon drukkolok nekik is, nemcsak a fiúknak, hogy a legfényesebb legyen, de nem szabad csak aranyban gondolkodni. Szerintem eljutnak a lányok a döntőig, és hogy ott arany-, vagy ezüstérmesek lesznek-e, az a pillanatnyi idegállapottól is függ majd.

Radnóti László, a Magyar Rádió vezető szerkesztője: – A lányokat eddig mindig fix győztesnek számította a közvélemény, most azonban csak tizenöt százalék esélyt kaptak. Bízom benne, rácáfolnak az esélylatolgatókra, és a hiányzó nyolcvanöt százalékot Athénban hozzáteszik. A kvalitás alapján a csapatban benne van az aranyérem, a világranglistán az élmezőnyben állnak, rutinjuk is, szívük is van.

Varga Sándor, Nagy Tímea férje: – Az olimpia mezőnyében van négy-öt olyan csapat, amelynek a győzelme nem lenne meglepetés. És ezek között ott van a magyar válogatott is. ---- Kína
Az 1999-es vb-n ezüstérmes, a sydneyi olimpián, majd a 2002-es vb-n bronzérmes volt a világranglista második helyén álló válogatott. Januárban a budapesti Vk-versenyen nyert, a döntőben egy tussal legyőzve a mieinket. A tavalyi vb-n érem nélkül maradt, és bár bizonyára a 2008-as olimpia megnyerése a fő cél, már Athénban is megvalósulhat az ázsiaiak vágya.

Franciaország
A Laura Flessel-Colovic, Maureen Nisima és Király Hajnalka (de furcsa is ezt így leírni) alkotta francia válogatott végzett a világranglista élén. Ez jelent valamit, oda kell figyelni a csapatra. Flesselről és Nisimáról fentebb már szó volt, a magyarként többszörös világbajnok Király tudását pedig ismerjük. Nagyon egységes csapatot alkotnak ők hárman, senki sem lóg ki a sorból.

Oroszország
Az olimpiai bajnoki cím védői. Sydney óta nyertek világbajnokságot (2001-ben és 2003-ban) és Európa-bajnokságot is (tavaly). Bár az évközi Világkupa-versenyek alapján a ranglistán – a magyarok mögött – csak a negyedikek, ám ennek ellenére nem szabad őket leírni. Ha valamit meg akarnak nyerni, képesek rá. Athénra nagyon készülnek.

Az NS athéni tippje
Csapat
1. Kína
2. Franciaország
3. Magyarország ---- Laura Flessel-Colovic (Franciaország)
A színes bőrű vívó többszörösen is beírta nevét a sportág történetébe. Ô a szakág első olimpiai bajnoka, sőt, Atlantában duplázott, hiszen az aranyérmes csapatnak is tagja volt. A 33. évében járó versenyző 2001 júniusában szült, majd a 2001-es októberi vb-n viszszatérn: a hazai közönség előtt hajszállal maradt le az aranyról. Klasszisát jelzi, hogy a 2002-es és 2003-as vb-n is döntős volt,

Li Na (Kína)
Félelmetes ellenfél a 23 éves sportoló. Már csak azért is, mert mint az az ázsiai versenyzőkre jellemző, év közben rejtőzködnek, alig indulnak a nemzetközi viadalokon. Vagyis nincs sok lehetőség stílusuk kiismerésére, feltérképezésére. Li Na a tavalyi havannai világbajnokságon nagyon jól szerepelt, a dobogó harmadik fokára állhatott, és ez minimum figyelemfelkeltő Athén előtt.

Tatjana Logunova (Oroszország)
A filigrán szőke versenyző a sydneyi olimpián került a figyelem középpontjába, amikor 20 évesen rutinos rókákat megszégyenítő nyugalommal vezette győzelemre az orosz csapatot. Logunova volt a befejező ember, és első olimpiáján megbirkózott ezzel a szerepkörrel – erről sajnos mi, magyarok is tudnánk mesélni, hiszen ő tette fel a pontot az i-re a válogatottunk elleni elődöntőben. Ja, és előtte egyéniben negyedik lett…

Maureen Nisima (Franciaország)
Flessel árnyékában nőtte ki magát a nála tíz évvel fiatalabb, szintén színes bőrű francia. Négy esztendővel ezelőtt, a sydneyi olimpián még nem szerepelt, azóta viszont számtalanszor bebizonyította, hogy ott a helye a legjobbak között: Európa-bajnok és tavaly világbajnoki ezüstérmes lett. Erénye, hogy nem ismer elveszett asszót, küzdeni tudását már többször bebizonyította.

Imke Duplitzer (Németország)
A 29 éves vívó "száz éve" ott van a tűz közelében, vagyis a világ élmezőnyében. Bár az igazán nagy egyéni eredménnyel még adós híveinek – a legjobb eredménye a 2002-es világbajnoki ezüst –, de ő az, akire mindig oda kell figyelni. Nem elképzelhetetlen, hogy éppen Athénban "robbant’, már csak azért is, mert a jüzdeni tudása neki is bámulatra méltó, nem ismer elveszett asszót.

Az NS athéni tippje
Egyéni
1. Laura Flessel-Colovic (Franciaország)
2. Li Na (Kína)
3. Maureen Nisima (Franciaország) ---- "Pályafutásom során sok mindent átéltem, de egy történetet nem tudok elfelejteni – meséli Nagy Tímea. – A sydneyi olimpián, a győzelmem után átjöttek hozzánk a sportlövők, és egy hatalmas, meseszép virágcsokorral köszöntöttek. Nagyon örültem neki, gyönyörködtem benne. Telt-múlt az idő, és nagyon furcsa érzésem lett, majd iszonyúan megfájdult a fejem. Kiderült, hogy a virág a bűnös, elmondhatatlanul erős illatot árasztott, ki kellett tenni a fürdőszobába. Azóta is lelkifurdalásom van. Olyan szeretettel hozták a virágot, ami tényleg nagyon különleges volt, én meg hálátlanul kitelepítettem. Hogy miért mesélem el mindig ezt a történetet? Hogy kibeszéljem magamból azt a lelkifurdalást, amit azóta érzek. És Sydneyvel kapcsolatban valamit még meg kell említenem. Lakásfelújítás volt nálunk, s rámolás közben áthelyeztük azt a képet, amit második gyermekünk, Luca születésekor kaptam a KFKI Számítástechnikai Rt.-től. Leírhatatlan kép, tele érzelemmel, a színei melegséget árasztanak. Amikor a kezemben tartottam, lepergett előttem minden, ami Sydney óta történt. Ilyet korábban sosem éreztem, de most előjött a mögöttem lévő időszak minden öröme és keserve, az az út, amit egyik olimpiáról a másikig megtettem." ---- 2000, Sydney, olimpia. Egyéni: 1. Nagy Tímea (Magyarország), 2. Bürki (Svájc), 3. Flessel (Franciaország). Csapat: 1. Oroszország, 2. Svájc, 3. Kína, 4. Magyarország
2001, Koblenz, Eb. Egyéni: 1. Mincza Ildikó (Magyarország), 2. Fahrutgyinova (Oroszország), 3. Király Hajnalka (Magyarország) és Rohi (Észtország). Csapat: 1. Magyarország, 2. Oroszország, 3. Ukrajna
2001, Nimes, vb. Egyéni: 1. Bokel (Németország), 2. Flessel, 3. Isaksson (Svédország) és Bürki, … 9. Nagy Tímea.Csapat: 1. Oroszország, 2. Svájc, 3. Magyarország
2002, Moszkva, Eb. Egyéni: 1. Nisima (Franciaország), 2. Szidiropulu (Görögország), 3. Jermakova és Sutova (mindkettő Oroszország). Csapat: 1. Magyarország, 2. Oroszország, 3. Ukrajna
2002, Lisszabon, vb. Egyéni: 1. Hjun Hi (Koreai Köztársaság), 2. Duplitzer (Németország), 3. Branza (Románia) és Heidemann (Németország). Csapat: 1. Magyarország, 2. Észtország, 3. Kína
2003, Bourges, Eb. Egyéni: 1. Logunova (Oroszország), 2. Vosu (Észtország), 3. Mincza és Augros (Franciaország). Csapat: 1. Oroszország, 2. Észtország, 3. Olaszország, 4. Magyarország
2003. Havanna, vb. Egyéni: 1. Konrad (Ukrajna), 2. Nisima, 3. Li Na (Kína) és Cascioli (Olaszország), …36. Nagy Tímea. Csapat: 1. Oroszország, 2. Németország, 3. Magyarország
2004, Koppenhága, Eb. Egyéni: 1. Konrad (Ukrajna), 2. Zsivkova (Oroszország), 3. Tóth (Magyarország) és Jermakova. Csapat: 1. Oroszország, 2. Magyarország, 3. Lengyelország ---- (Helyszín: Helliniko olimpiai sportközpont, csarnok 2. A direkt kieséses tábla első fordulójában a ranglista utolsó nyolc helyezettje (29–36. helyezettig) vív négy helyért, majd az így kialakult 32-es táblán már a szokott módon zajlik a küzdelem. Mivel nincs vigaszág, a vereség kiesést jelent. A csapatversenyekben nyolc együttese vesz részt, a küzdelmek egyenes kiesésben zajlanak.)
Augusztus 15. (egyéni verseny)
9.00–13.00: selejtező, majd a 32-es tábla küzdelmei
13.10–13.40: negyeddöntő
17.30-18.20: elődöntő
18.30–18.55: mérkőzés a 3. helyért
18.55–19.20: döntő
19.30–19.40: eredményhirdetés

Augusztus 20. (csapatverseny)
9.00–10.00: előselejtező (9 csapat esetén)
10.15–11.15: negyeddöntő
11.30-13.40: alsóházi mérkőzések
11.30-12.30: elődöntő
17.30-18.30: mérkőzés a 3. helyért
18.40-19.40: döntő
19.55-20.10: eredményhirdetés
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik