Vitorlás lesz az első repülő

VAD DEZSŐVAD DEZSŐ
Vágólapra másolva!
2004.07.21. 22:10
Címkék
A magyar olimpiai résztvevők közül elsőként Hajdú Balázs, a többszörös bajnok vitorlás indul Athénba augusztus másodikán.
A gondosan összeállított utaztatási terv szerint ugyanaznap ül fel a Malév menetrend szerinti athéni járatára Molnár Zoltán csapatvezető, és a csapatiroda három további munkatársa.
"Minden tekintetben igyekeztünk alkalmazkodni a szövetségi kapitányok, szakvezetők igényeihez – magyarázta Medvegy Iván mesteredző, a MOB szakmai munkatársa. – Athénban nincs szükség akklimatizációra, az időeltolódás mindössze egy óra, az utazás alig két óra, így a szakvezetők úgy döntöttek, hogy egészen az utolsó napokig inkább a hazai, megszokott környezetben készülnek tanítványaikkal. A legtöbben a versenyeik előtt alig negyvennyolc órával érkeznek meg a görög fővárosba, az egyes sportágak képviselői is ennek megfelelően több részletben utaznak, hiszen megmérettetéseik különböző időpontokban kezdődnek. A kajak-kenu válogatott például a huszonharmadikán, hétfőn reggel kezdődő versenyekre csak huszonegyedikén, szombaton indul majd."
Az igények kielégítése Tar Lászlóra, az utaztatási felelősre várt, aki a Malév korábbi munkatársaként korábban már 11 nyári olimpián intézte, szervezte az olimpikonok utaztatását. Az első versenyző, Hajdú Balázs tehát augusztus másodikán indul, hetedikén további vitorlások, nyolcadikán az orvosi csapat vezetői, valamint tornászok, kilencedikén súlyemelők, tizedikén az első és egyetlen különgéppel asztaliteniszezők, evezősök, kerékpárosok, a férfi és női kézilabda-válogatott játékosai, ökölvívók, sportlövők, továbbá súlyemelők kerekednek fel. Az úszók első nagyobb csoportja 11-én, a férfi vízilabdázók 12-én, a női vízilabdázók 13-án repülnek, utolsóként, augusztus 25-én pedig néhány atléta, birkózó, és egy hegyikerékpáros indul majd az olimpiára.
Mindez a csapat vezetősége számára nagy terheket ró, hiszen a versenyzők fogadása, akkreditációjának elintézése, a szálláshely előkészítése időigényes feladat, de ha egy-két versenyző érkezik, őket épp olyan gonddal és figyelemmel kell várni, mint a nagyobb létszámú csoportokat, netán egy különgép utasait. Az olimpiai faluban eltöltött idő, a napok száma anyagilag az egyes nemzeti olimpiai bizottságok számára érdektelen, az ottani elhelyezés és ellátás ugyanis a falu teljes üzemelési idejére a jelentős marketingbevételeknek – elsősorban a televíziós jogdíjaknak – köszönhetően díjtalan. Közben a versenyeiket befejező sportolók természetesen hazaindulnak, az utolsó csoport az augusztus 29-i záróünnepély másnapján, 30-án hétfő délelőtt, az úgynevezett aranygéppel kel útra Ferihegyre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik