Az ausztrálok legyőzésével az élre ugrottak a magyarok

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2004.07.31. 22:50
Címkék
"Akárcsak az ausztrálok, a kazahok is rendkívül szívósak, csakis pontos játékkal tudunk nyerni ellenük vasárnap. Márpedig nyernünk kell"
Magyarország-Ausztrália 5-4
(2-1, 1-1, 2-1, 0-1)

Gorizia, 200 néző. V: Prihodko (kazah), Brguljan (szerb-montenegrói)
MAGYARORSZÁG: SÓS - Kisteleki D., Stieber, Szremkó 1, Zantleitner, DRÁVUCZ 2, PELLE 2. Cs: Valkay Á., Tiba, Valkay E., Györe. Szövetségi kapitány: Faragó Tamás
AUSZTRÁLIA: Brownlow - Castle, Smith, Gynther 1, Norwood 1, Heuchan 1, Fox 1. Cs: Rippon, Stuhmcke, Cuffe, Brooks, Hetzel. Szövetségi kapitány: Görgényi István
Gól - emberelőnyből: 10/3, ill. 11/3
Görögország-Kazahsztán 8-8, Olaszország-Ausztrália 6-11 (pénteken játszották). Az állás: 1.Magyarország 5 pont (27-24, 4 mérk.), 2. Ausztrália 4 (35-25, 4), 3. Egyesült Államok 3 (20-20, 3), 4. Görögország 3 (22-25, 3), 5. Kazahsztán 3 (21-29, 3), 6. Olaszország 2 (21-23, 3)

Drávucz Rita két gólja is hozzásegítette a remekül védekezô magyar csapatot az újabb sikerhez (Fotó: Meggyesi Bálint)
Drávucz Rita két gólja is hozzásegítette a remekül védekezô magyar csapatot az újabb sikerhez (Fotó: Meggyesi Bálint)
Drávucz Rita két gólja is hozzásegítette a remekül védekezô magyar csapatot az újabb sikerhez (Fotó: Meggyesi Bálint)
Megtörtént az, ami a Világligában. Akkor Pelle Anikót ültette a lelátóra Faragó Tamás a Kanada elleni derbin, szombaton pedig ugyanezt tette Primász Ágnessel Goriziában. "Nem tudom, mi a megoldás, zűrzavar van a lelkében, két percre sem tud koncentrálni a vízben. Extraklasszisról van szó, ehhez képest nem tudom játszatni" - morfondírozott a szakvezető.
Ugyanő mondta, hogy az ausztrálokkal mindig nagy taktikai csatákat vívunk, amit bizonyított ez a mérkőzés is - a két magyar szakember egyfajta presztízsharca is rányomja bélyegét ezekre a randevúkra. A szombat estin Sós a kapuban, a csapat úgy általában a védekezésben jeleskedett, ellenben Faragó Tamás kevesellte a gólok számát, s mintegy irigykedett a férfiakra, megtudván, hogy tizenötöt hintettek a németeknek az Unicum-kupán. A 28 perc során úgy tűnt, bármikor képes három-négy góllal is elhúzni a Világkupa-győztes magyar válogatott, de például 5-3-nál az utolsó negyedben is sok ziccert rontottak a játékosok. Az ausztrálok emberelőnyből, egy másodperccel a vége előtt szerezték negyedik találatukat, azaz a vereségtől egyáltalán nem kellett tartanunk.
"Akárcsak az ausztrálok, a kazahok is rendkívül szívósak, csakis pontos játékkal tudunk nyerni ellenük vasárnap. Márpedig nyernünk kell, ha nem akarjuk értéktelenné tenni az eddig aratott két diadalt és az amerikaiak elleni döntetlent" - mondta Faragó az utolsó napra is utalva.

Szavazás

Elégedett női pólósaink olimpiai 6. helyével?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik