Az ötkarikás játékok előtti utolsó nagy megméretés

KISS ÁRPÁDKISS ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2004.08.03. 21:59
Címkék
Második alkalommal tartják meg Szombathelyen a rangos nemzetközi Metal Hungária Holding Rt. Kupát. Vasárnap délután három órakor a Sugár úti atlétikai centrum ismét benépesül, hogy az olimpiára készülő atlétasztárok utolsó lehetőségként rajthoz álljanak a pénteki, zürichi Golden League-gálát követően.
Az NSO ajánlja:

Minden, amit az atlétika olimpiai részvételéről tudni kell

A helyszín, az időpont, az esélyesek, a magyarok, a történelem...

Szavazzon olimpiai esélyeinkre!

Ők a legszebbek
Az NSO ajánlja:

Minden, amit az atlétika olimpiai részvételéről tudni kell

A helyszín, az időpont, az esélyesek, a magyarok, a történelem...

Szavazzon olimpiai esélyeinkre!

Ők a legszebbek
A világ egyik legnagyobb pénzdíjas versenye után a szervezők 13-14 országból száznál is több versenyzőre számítanak.
"A Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek köszönhetően jelentős támogatást kaptunk, hasonlóképpen a névadó főszponzortól is, amely először tölti be ezt a szerepkört - hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Szalay Péter, a szervezőbizottság elnöke. - Közismert, hogy egy kivételével minden sportágban lezárultak a nevezések. Ez az egy kivétel az atlétika, ahol a nemzetközi szövetség a versenyzők érdekeit szolgálva augusztus nyolcadikán éjfélig kiterjesztette a kvalifikációs határidőt. Ezzel a lehetőséggel él a Magyar Atlétikai Szövetség is, és még egy esélyt ad a százméteres szintidőtől mindössze egy századmásodperccel elmaradó Szabó Enikőnek az athéni repülőjegy megváltására."
A nagyszabású nemzetközi verseny a női kalapácsvetéssel kezdődik. Kamila Skolimowska, Sydney olimpiai bajnoka is rajthoz áll, de nem marad távol a dobókörtől a szombathelyiek kedvence, Divós Katalin sem. Az utolsó versenyszám a férfi kalapácsvetés lesz. E szám magyar kiválósága, Annus Adrián Európa-bajnok és Világkupa-győztes nagy valószínűséggel nem tud dobókörbe állni, mert kisebb sérüléssel bajlódik. De mindenki bízik benne, hogy az olimpiára teljesen egészséges lesz. Kalapácsvetésben még így is két magyar olimpikon versenyez majd, Pars Krisztián és Botfa Péter is rajthoz áll. Jó eredményt várnak a rendezők a vágtázó Németh Rolandtól, Dobos Gábortól és Pauer Gézától is. A diszkoszvetők versenyében - Fazekas Róbert távollétében - nagy küzdelem várható Kővágó Zoltán és Máté Gábor jóvoltából. A nagy nemzetközi versenytől igazoltan távol marad még a középtávfutó Varga Judit is. A rendezők bíznak benne, hogy a verseny jó alkalom az atléták számára az olimpiai felkészülés befejezésére.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik