Szárnyalnak a szerbek

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2004.08.05. 22:38
Címkék
A nyolc olimpiai résztvevőt felvonultató Tasmajdan-kupán továbbra sem villog az olasz férfiválogatott, amely a Világliga óta sorozatban ötödik vereségét szenvedte el hivatalos találkozón.
Az NSO ajánlja:

Minden, amit a vízilabda olimpiai részvételéről tudni kell

A helyszín, az időpont, az esélyesek, a magyarok, a történelem...

Szavazzon olimpiai esélyeinkre!

Ők a legszebbek
Az NSO ajánlja:

Minden, amit a vízilabda olimpiai részvételéről tudni kell

A helyszín, az időpont, az esélyesek, a magyarok, a történelem...

Szavazzon olimpiai esélyeinkre!

Ők a legszebbek
A belgrádi csúcstorna második fordulójában (még szerdán) a kazahoktól szenvedett vereséget, mégpedig úgy, hogy az ázsiaiak már 6-2-re is vezettek. Hiába vittek véghez egy 3-0-ás rohamot a taljánok, kevés volt az üdvösséghez, miután az összecsapáson nyolc emberelőnyükből mindössze egyet váltottak gólra - a túloldalon az egy aránylott a kettőhöz. Az ezúttal Kuljacsát a kapuban szerepeltető szerb-montenegróiak ellenben tartják jó formájukat, alaposan kitömték az Unicum-kupán megsérült center (tíz öltéssel varrták össze a felső ajkát), Schertwitis nélkül felálló németeket - Nikics három góljával bizonyult a legeredményesebbnek. Hihetetlennek tűnik az oroszok mélyrepülése, nyolcgólos különbséggel maradtak alul a horvátokkal szemben.
Csütörtökön folytatódott a szerbek szárnyalása. A házigazda megint csak három gólt kapott, ráadásul az addig szintén szászázalékos amerikaiak ellen védekeztek kiválóan. A vezér ezúttal Sapics volt. Az olaszoknak ugyanakkor beírhattuk a következő vereséget, miután a feléledt oroszok is elintézték őket, s noha nem szenvednek el nagy különbségű kudarcokat, a sikerélmény hiányozhat az olimpia előtti önbizalomszerzéshez.
Belgrádban munkálkodik Kiszelly Gábor is, aki játékvezetőként képviseli Magyarországot Athénban. A fiatal bíró a Horvátország-Olaszország, a Szerbia-Montenegró-Németország, valamint csütörtökön lapzártánk után az Ausztrália-Németország találkozót vezette.

TASMAJDAN-KUPA, NEMZETKÖZI FÉRFITORNA, BELGRÁD. 2. forduló. A-csoport: Egyesült Államok- Ausztrália 5-4, Szerbia-Montenegró-Németország 11-3. B-csoport: Horvátország-Oroszország 10-2, Kazahsztán-Olaszország 6-5. 3. forduló. A-csoport: Szerbia-Montenegró-Egyesült Államok 10-3, a Németország-Ausztrália mérkőzés lapzártánk után ért véget. Az állás: 1. Szerbia-Montenegró 6 pont (29-13, 3 mérk.), 2. Egyesült Államok 4 (19-19, 3), 3. Ausztrália 0 (11-13, 2), 4. Németország 0 (8-22, 2). B-csoport: Horvátország-Kazahsztán 10-6, Oroszország-Olaszország 6-4. A végeredmény: 1. Horvátország 6 (24-11), 2. Oroszország 4 (14-19), 3. Kazahsztán 2 (17-21), 4. Olaszország 0 (12-16)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik