Brnóban szenvedtek a menők az esőben

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.08.20. 21:45
Címkék
Több évig elhúzódó tárgyalást követően megállapodás született arról, hogy a gyorsasági vb 1994 után visszatér az Egyesült Államokba.
Ám a szerződésnek - amelyet a monterreyi sportautó-szövetség, valamint a vb rendezője, a spanyol Dorna kötött meg - van egy hiányossága: Laguna Secában csak MotoGP-versenyeket rendeznek majd. Azaz a 125-ös és a 250-es mezőnynek nem lesz Amerikai GP-je.
Brnóban, a Cseh Nagydíj 1. időmérőjén azonban mindhárom géposztály jelen volt. Több hét szárazság után leszakadt az ég az 5403 méteres pályán, és a vizes aszfalt alaposan átrendezte az erőviszonyokat.

Biaggi a 16. lett az elsô napon
Biaggi a 16. lett az elsô napon
Biaggi a 16. lett az elsô napon
A vb-éllovasok, Valentino Rossi, Daniel Pedrosa és Andrea Dovizioso mellett szinte az összes nagy név háttérbe szorult. Talmácsi Gábornak viszont feküdt a vizes pálya - a biztató hetedik helyen várhatja a folytatást.
A 125-ös vb első három helyezettje közül Dovizioso a nyolcadik, Locatelli a 11., Barbera meg a 10. pozícióban zárt. Sajnos Tóth Imrének is voltak gondjai: a váltójával akadtak problémák. Simoncelli, Ballerini, Stoner és Simon viszont remekül hajtott, előbbi - aki a Spanyol GP-n aratott győzelme után még éremre sem volt képes - például mindenkit lepipált pénteken. Stoner is megérdemli dicséretet: öt hét kényszerpihenő után visszatérve szerezte meg az ideiglenes harmadik rajtpozíciót.
A negyedliteres géposztályban sem brillíroztak a menők. Az idei szezon első számú meglepetésének számító Pedrosa egyelőre csak a 20., míg a tavalyi világbajnok Poggiali tovább gurul a lejtőn, csupán a 16. hely az övé. Az esőmenőnek kikiáltott De Puniet a 11. helyen zárt az első napon, a nyolcszoros futamgyőztes Elias pedig csak hetedik lett. Az első vb-futamán részt vevő Talmácsi Gergőnek sem sikerült az első nap, hiszen egy elektronikai hiba miatt olyan időeredményt ért el, amellyel nem tudta kvalifikálni magát a versenyre. Portónak azonban, úgy tűnik, mindegy, hogy süt, vagy esik, folyamatosan repeszt az edzéseken.
A MotoGP-ből hét nevet kell kiemelnünk. Checa bebizonyította, hogy a Yamahával is lehet száguldozni esőben. Bayliss és Capirossi az új Ducatival, a TwinPulse-zal egyre gyorsabb lesz. Kurtis Roberts az idén először pozítiv módon is észrevétette magát a lesajnált Protonnal. A vb-esélyesek közül Gibernaunak tetszett a vizes aszfalt (3.), Rossinak (7.) és a hétszeres brnói győztes Biagginak (16.) ellenben nemigen. ---- C ---- 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik