Pérez továbbra is remekel

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2004.09.19. 22:09
Címkék
A Granada-Sierra Nevada útvonalon 33 fokos hőségben megrendezett hegyi időfutam majdnem a feje tetejére állította az eddigi erőviszonyokat a Vuelta a Espanán.
Az első két hétben nem sokat mutató Santiago Pérez megnyerte a 14. szakaszt, majd olyan lendületbe jött, hogy a 15-en sem volt nála jobb. A Phonak menője az összetettben a harmadik helyen áll, hátránya mindössze 1:45 perc az élen álló Roberto Herasszal szemben. A Liberty Seguros csapatkapitánya ugyan harmadik lett az időfutamon, de elképesztő lélekjelenlétének köszönhetően a pihenőnapot még az élen töltheti.

Heras keményen küzdött a hegyen
Heras keményen küzdött a hegyen
Heras keményen küzdött a hegyen
Menet közben kerékpárt kellett cserélnie, de ez talán ha hat másodpercet vett igénybe. Ha ez másik hat szekundummal tovább tart, már Alejandro Valverde viselhetné az aranysárga trikót. Hihetetlen izgalmak várnak még az élen tekerőkre a következő szakaszokon. Érdekesség, hogy a sprinterek különversenyét Eric Zabel valószínűleg a hegyekben nyeri meg, a német versenyző mellől ugyanis szép lassan elfogytak a vetélytársak. Freire és O'Grady után Alessandro Petacchi is úgy döntött, hogy sérülésre hivatkozva befejezi a küzdelmet. A T-Mobile menőjének így szinte csak végig kell gurulnia a következő szakaszokon, és már viheti is haza a következő trófeáját. ---- 5 ---- 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik