Roberto Carlos spanyol lesz

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2004.10.02. 22:34
Címkék
Lapértesülések szerint Roberto Carlos decemberben megkapja a spanyol állampolgárságot, ami nem csupán neki, hanem klubjának, a Real Madridnak is előnyös lesz.
A királyi gárdánál már a nyári átigazolási időszakban is gondot jelentett, hogy a három EU-n kívüli helye foglalt volt, hiszen a két brazil - Roberto Carlos, valamint Ronaldo - mellé érkezett az argentin Walter Samuel, így hiába kacérkodott a gondolattal Florentino Pérez klubelnök, nem engedhette meg magának, hogy a csapathoz csábítsa Samuel Eto’ót. A kameruni az ősi rivális Barcánál kötött ki, a blancók pedig türelmesen várták a spanyol hatóságok jelentkezését Roberto Carlos honosítási ügyében - a procedúrát az elmúlt évad végén indították el.
A decemberi időpont azt jelentheti, hogy a Real a téli átigazolási szezonban ismét mozoghat a valamivel olcsóbb és a spanyol futballkultúrához a többinél lényegesen közelebb álló dél-amerikai piacon. A legújabb hírek szerint már meg is van a kiszemelt: a River Plate 20 esztendős kiválósága, az argentin válogatott Javier Mascherano érkezhet a csapatnál égetően fontos szűrő középpályás posztjára. A kiszivárgott információk szerint a "milliomosok" 15 és 20 millió euró közötti összeget szeretnének kapni futballistájukért.
De visszatérve Roberto Carloshoz, érdemes megemlíteni, hogy miért is előnyös számára a spanyol útlevél. Az ok prózai: legutóbbi szerződéshosszabbítása alkalmával belekerült a megállapodásába egy klauzula, amely szerint egymillió euróval kevesebb fizetést kap a Real Madridtól, ha a most zajló idény végéig nem veszi fel a spanyol állampolgárságot. A ráhatást azért nem lehet zsarolásnak nevezni, mert Roberto Carlos már csaknem tíz esztendeje él Spanyolországban, így az állam törvényei szerint minden nehézség nélkül felesküdhet a nemzet lobogójára. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a brazil állampolgárságát elvesztené.
Kisebb felzúdulást váltott ki a spanyol labdarúgó-közvéleményben - de főleg Katalóniában - David Beckham minapi nyilatkozata, amelyben a Real Madrid angol klasszisa leszögezte: a királyi gárda a kerete alapján jobb teljesítményre képes, mint a Barcelona. "A Barcelona mostanság kiválóan szerepel, de a Real Madrid jobb játékra képes, mint a Barca - jelentette ki Beckham legújabb DVD-je bemutatóján. - Olyan futballistáink vannak, akik miatt jobban játszhatunk a katalánoknál. Persze, ha Ronaldinhót kérdeznék, ő biztosan az ellenkezőjét állítaná."

Tv: a Sport2 19 órától a Barcelona-Numancia, 21 órától pedig a Real Madrid-Deportivo La Coruna mérkőzést közvetíti élőben
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik