A megfelelő gumi viszi a Fordot

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2004.10.15. 20:42
Címkék
Szépen, párokba rendeződve fejezték be a csapatok a Korzika-rali első napját, az első nyolcba ugyanis egymást kettessével követi a Ford, a Citroen, a Peugeot és a Subaru. Az oválemblémások előnyét a jó gumiválasztás alapozta meg, a mintegy 14-15 fokos hőmérséklethez ugyanis helyenként szemerkélő eső párosult, a fordosok ennek megfelelően egy, a lágyabb kategóriába sorolható garnitúrát húztak a felnikre.
Francois Duval meg is nyerte az első etapot Markko Märtin előtt, az észt azonban azonnal visszaadta a kölcsönt a következő gyorson, amely után az összetettben is az élre ugrott. Meglehet, sokáig nem örülhetett a vezetésnek, a harmadik szakaszon ugyanis ismét Duval bizonyult a leggyorsabbnak - Märtin több mint húsz másodperccel lemaradva mögötte csak a hatodik lett -, és a nap záró etapján is a csapattársa mögött végzett.

Az elsô nap után a belga Francois Duval vezet a Korzika-ralin
Az elsô nap után a belga Francois Duval vezet a Korzika-ralin
Az elsô nap után a belga Francois Duval vezet a Korzika-ralin
Ezt az ominózus szakaszt, amelyet a többihez képest száraz felületen futottak a kocsik, Sebastien Loeb nyerte meg, hatalmas lépést téve az elhódítandó világbajnoki cím felé. A Xsara WRC-t kormányzó pilótának mindössze öt pontra van szüksége, hogy a rali-vb királyává koronázzák, ám elnézve egyetlen ellenfele, Petter Solberg teljesítményét, lehet, hogy még ennyire sem lesz szüksége. Az elmúlt három versenyt megnyerő subarus nagyon visszafogottan vezet, jelenleg több mint másfél perccel van lemaradva Loeb mögött a hetedik helyen.

48. Korzika-rali, a 16 futamos vb 14. állomása, Ajaccio

Az állás az 1. nap (4 gyorsasági) után: 1. Francois Duval, Prevot (belga, Ford Focus WRC) 1:15:50.6 (átlagsebesség: 96 km/óra), 2. Märtin, Park (észt, brit, Ford Focus WRC) 15.1 másodperc hátrány, 3. Loeb, Elena (francia, Citroen Xsara WRC) 35.1 mp h., 4. Sainz, Marti (spanyol, Citroen Xsara WRC) 50.6 mp h., 5. Grönholm, Rautiainen (finn, Peugeot 307 WRC) 1:06.8 perc h., 6. Robert, Bedon (francia, Peugeot 307 WRC) 1:49.1 p h.


Korábban:
Rali: Loeb otthon ünnepelhet
Solberg: még él a remény
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik