Istenen múlik az arany?

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2004.12.13. 21:56
Címkék
A legutóbbi fordulót követően, egy körrel a vége előtt a Santos visszakerült az élre, és már csak az Atlético PR lehet rá veszélyes, miközben megvan a második kieső a négyből - tömören így foglalhatjuk össze az országos bajnokság hétvégi eseményeit.
A változatosság kedvéért kezdjük a beszámolót hátulról, méghozzá a Paysandu-Guarani mérkőzéssel, amelynek tétje voltaképpen a bennmaradás volt. A győzelem a vendégek számára volt fontosabb, és talán éppen a hatalmas tét tette görcsössé Jair Picerni tanítványait, akik sima vereséget szenvedtek, így - a már kiesett Gremióhoz csatlakozva - jövőre a második vonalban folytatják. Érdekesség, hogy a két kieső egymással randevúzik az utolsó fordulóban.Ami az élen állókat illeti, a bajnoki cím két fő várományosa, a fordulót kétpontos fórral kezdő Atlético PR, valamint a Santos egyszerre lépett pályára. Miközben a paulisták egyórányi játék után már három góllal mentek a Serginho halála miatt 24 pontos levonással sújtott, ezért szinte semmilyen ellenállást nem tanúsító Sao Caetano otthonában, addig a Vascónál vizitáló APR hátrányba került. Sőt, végül örülhetett, hogy csak egy góllal kapott ki, ugyanis az idény meszsze legjobb formáját mutató máltai keresztesek nagyságrendekkel jobban játszottak. "Tudtuk előre, hogy a Vasco otthonában nagyon nehéz lesz, viszont annak ellenére, hogy a Santos előnybe került az utolsó forduló előtt, még mindig van esélyünk a bajnoki címre. Egész héten azért dolgozunk majd, hogy megnyerjük az utolsó mérkőzésünket, a többi Istenen múlik" - szögezte le Fabiano, az APR csatára.A Santosnál hurráhangulat uralkodik, ám a csapatot gardírozó Wanderley Luxemburgo mindenkit óvatosságra intett. "Voltam már szemtanúja látványos pofára eséseknek, mondtam is a játékosaimnak, hogy nem szerencsés előre inni a medve bőrére. Meg kell nyernünk a Vasco elleni utolsó mérkőzésünket is, márpedig a rióiak éppen a legfőbb riválisunkat fektették két vállra. Nehogy azt gondoljuk, hogy minket nem lephetnek meg" - így Luxemburgo.Országos bajnokság (Campeonato Brasileiro)
45. forduló: Gremio-Atlético MG 0-1 (Quirino 1.), Paysandu-Guarani 4-2 (Júlio Santos 23., Balao 60., Zé Augusto 88., Lecheva 93. - 11-esből, ill. Harison 61., Juninho 90.), Palmeiras-Criciúma 3-2 (Marcinho 27., Thiago Gentil 82., Ricardinho 92., ill. Vágner Carioca 26., Toninho 91.), Paraná-Fluminense 0-1 (Rodrigo Tiuí 89.), Figueirense-Juventude 1-0 (Bilu 14.), Vasco-Atlético PR 1-0 (Henrique 66.), Botafogo-Corinthians 1-2 (Alex Alves 52., ill. Fábio Baiano 33., Wendel 56.), Sao Caetano-Santos 0-3 (Elano 31., Ricardinho 52. - 11-esből, Basílio 61.), Sao Paulo-Flamengo 1-1 (Grafite 27., ill. Dimba 13.), Coritiba-Goiás 1-0 (Alemao 16.), Ponte Preta-Internacional 1-2 (Danilo 41., ill. Cleiton Xavier 4., Chiquinho 60.), Cruzeiro-Vitória 4-0 (Jussie 34., Fred 68. - 11-esből, Edu Dracena 79., Maldonado 90.)
Az élcsoport: 1. Santos 86 pont, 2. Atlético PR 85, 3. Sao Paulo 82, 4. Palmeiras 78, 5. Corinthians 71, 6. Juventude 70
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik