Robert menne Newcastle-ból

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2004.12.22. 21:11
Címkék
A jobb sorsra érdemes, az idényben egyszer már edzőt is váltó (Sir Bobby Robsont Graeme Souness váltotta) Newcastle United újabban három ügyben is fókuszba került. Az egyik, egyelőre csupán pletykaszintű értesülés szerint a "szarkák" vezetősége is beszáll a Liverpool mellé a Madridban a kispadon ülő Fernando Morientesért folyó versenybe.
Az viszont biztos, hogy Alan Shearer combizomsérülése súlyosabb a véltnél - vagy legalábbis nem gyógyul megfelelően -, mert kiderült, hogy még legalább egy hónapig nem léphet pályára. "Valójában nem tudni, mikor térhetek vissza. Pedig minden mozdulat megy már, kivéve a labda elrúgása, csak hát az elég fontos összetevője a játékomnak" - mondta a "szarkák" csapatkapitánya a Daily Mailnek adott interjújában. S hogy mennyire nagy szüksége van a Newcastle-nak Shearer szolgálataira, jelzi, hogy amióta kidőlt a sorból, öt bajnokin mindössze öt pontot gyűjtöttek a társai.
Laurent Robert, a klub szurkolói által nemrégiben még istenített középpályás eközben azon gondolkozik, hogy elhagyja a St. James’ parkot. A francia futballista újabban csereként is ritkán jut szóhoz, s mivel még harmincéves sincs, ez érthetően aggasztja. "Legutóbb Souness azt ígérte, hogy kezdő leszek, mégsem így történt. Beszélni fogok a vezetőkkel arról, hogy számítanak-e rám, mert nem szeretnék örökké a padon ülni" - mondta Robert.

Robert hamarosan távozhat
Robert hamarosan távozhat
Robert hamarosan távozhat
Egy másik francia középpályás, Youri Djorkaeff lehet, hogy maradna a Blackburnnél, de rá nem tartanak igényt. A Rovershez szeptemberben, Mark Hughes első szerzeményeként a Boltontól érkezett, de az Ewood Parkban sem idézte legszebb napjait. Háromszor szerepelt az első csapatban, majd megsérült, így féléves szerződése lejártával megválnak a 36 éves világbajnoktól.
Gera Zoltán klubja, a West Bromwich Albion - amelyben Nwankwo Kanu, Cosmin Contra és Inamoto Junicsi személyében vannak már jól csengő nevek - újabb nagyvad becserkészésére készül. A kiszemelt a 31 éves argentin válogatott Matías Almeyda, aki korábban játszott a Sevillában, a Lazióban és a Parmában, most pedig a Brescia igazoltja, ám nem érzi jól magát a kék-fehéreknél.
Végezetül egy jó hír az egyébként is kiválóan teljesítő Everton híveinek: a klub reménybeli befektetőinek képviselője megpendítette, elképzelhető, hogy pénzük még karácsony előtt megérkezik az Everton számlájára. A brunei Fortress Sports Fund a hírek szerint harmincmillió fontot fektet be a kisebbik liverpooli egyesületbe, így David Moyes a télen megerősítheti a keretét.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik