Középpályás jöhet a Realhoz

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2005.01.02. 19:45
Címkék
Nem valószínű, hogy hiányérzete támad a spanyol drukkernek az ünnepek miatt az átlagosnál hosszabb futballmentes időszakban, a várható igazolások ugyanis éppen elég beszédtémát szolgáltatnak.
Elsősorban a Real Madrid gondoskodik friss hírekről, a királyi gárdánál Arrigo Sacchi szakosztály-igazgató, eltérve a klub hagyományaitól, nyíltan beszélt arról, hogy a téli átigazolási periódusban legalább egy játékost, mindenekelőtt középpályást keresnek. "Az a tervünk, hogy olyan játékost szerződtessünk, aki segíthet rajtunk. Ez viszont nem olyan egyszerű, mert a számításba jövő jelöltjeink között akadnak az Európai Unión kívüli országokból érkezők, mások pedig már szerepeltek a Bajnokok Ligája mostani kiírásában. Rájuk pedig nem mindenhol számíthatunk. Ha azonban nem vagyunk biztosak a dolgunkban, nem sikerül senkit megszerezni, márpedig szükségünk van egy jó futballistára a középpályán" - szögezte le Sacchi, persze nevek említése nélkül.

Az argentin Javier Mascherano a Real Madrid egyik kiszemeltje
Az argentin Javier Mascherano a Real Madrid egyik kiszemeltje
Az argentin Javier Mascherano a Real Madrid egyik kiszemeltje
Ilyenkor lép színre a mindig jól informált helyi sajtó, amelynek híradásaiban már sorjáznak a nevek. A Marca szerint Sacchi kritériumait figyelembe véve a River Plate klasszisa, Javier Mascherano lehet a "befutó", ám tény, hogy a Real puhatolódzik a Palmeirasnál (Magrao a kiszemelt), a Bordeaux-nál (Mavuba), az Olympique Marseille-nél (Pedretti) és a Lensnál (Diarra), sőt, a másik fővárosi sportlap, az As információja szerint a Madrid hárommillió eurós ajánlatot tett az Evertonnak Thomas Gravesenért.
Az erősítés megérkeztéig is akad teendő a Bernabéuban, legutóbb például a téli átigazolási időszakban eddig passzív elnökként viselkedő Florentino Pérez személyesen mutatta be a december 30-án villámgyorsan szerződtetett Wanderley Luxemburgo edzőt a játékosoknak. Ez kiváló alkalom volt arra is, hogy a klub első embere fejmosást tartson az öltözőben - a tudósítások szerint Pérez az mondta a játékosoknak, a legkevesebb, hogy meghaljanak a pályán a Real szerelésében -, ahová magával vitte Emilio Butragueno alelnököt és természetesen Sacchit is.
Luxemburgo mester egyelőre csak ismerkedik új tanítványaival, akiket az első edzésen nem hajtott túl, és egymás közti házasok-szinglik mérkőzésen tesztelt le.
Persze az ország másik óriásánál, a Barcelonánál is zajlik az élet, és csakúgy, mint a Realnál, a katalánok technikai igazgatója is szerződtetésekről beszélt a sajtónak. "Csakis olyan labdarúgó érkezhet hozzánk, akit elvarázsol a tény, hogy a Barca mezét húzhatja magára, aki megüti az általunk várt szintet, és aki elfogadja azokat a feltételeket, amelyeket kínálunk - szögezte le Txiki Begiristain. - Ha a feltételek teljesülnek, minden bizonnyal egy csatárral erősödik a keret."
Végül szóljunk egy kevésbé örömteli hírről: minden bizonynyal véget ért az évad Dani számára. A Betis csatárát december utolsó napján bokaszalag-szakadással kellett megoperálni, és előreláthatóan négy hónapos kényszerpihenő vár rá. A játékosra rájár a rúd, hiszen az eddigi 17 fordulóban mindössze 29 percet játszhatott izomszakadás miatt, amelyből nemrégiben épült fel.

Szavazás

Ki nyeri meg az idén a spanyol bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik