Angliába készül Morientes

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2005.01.08. 22:49
Címkék
Továbbra is a Real Madrid, valamint a Barcelona vélt és várható átigazolásaitól hangos a spanyol labdarúgás, noha a királyi gárda ma este a fővárosi derbin az örök rivális Atlético otthonában lép pályára.
A rangadó előtti szócsata mellett fontos hír, hogy Ivan Helguera bokasérülése nem jött teljesen rendbe, így csak az utolsó pillanatokban dől el, részt vehet-e a mérkőzésen. Ha az összecsapásra azért benevezett válogatott bekk nem lesz bevethető állapotban, minden bizonnyal Mejía pótolja a Real hátsó alakzatában. Szintén itt kell megemlíteni, hogy az Atléticónál a pénteki tréningről izomhúzódás miatt idő előtt távozó Carlos Aguilera szombaton ismét teljes értékű munkát végzett, és feltehetőleg pályára léphet a Vicente Calderónban.
Nem valószínű, de még az is megeshet, hogy Fernando Morientes már nem lesz ott az Atlético szentélyében, ugyanis a madridi sajtó - pár részletében eltérő - információi szerint a Real csatára szinte biztosan a Liverpoolban folytatja a pályafutását. A Marca című újság szerint a királyi gárda tizenkétmillió eurót kér a vörösök által felajánlott tíz helyett, viszont ha a britek belemennek a többletköltségbe, César kapust is vihetik, akinek egyébként június végén lejár a szerződése. Ugyanakkor az As úgy tudja, hogy a Mór becenévvel illetett támadót kilencmillió euróért elviheti a Pool, viszont a madridiak cserébe megkapják az elővásárlási jogot Steven Gerrardra.

A jelen állás szerint nagy az esélye annak, hogy Morientes (középen) rövidesen új társakkal ölelkezik
A jelen állás szerint nagy az esélye annak, hogy Morientes (középen) rövidesen új társakkal ölelkezik
A jelen állás szerint nagy az esélye annak, hogy Morientes (középen) rövidesen új társakkal ölelkezik
Barcelonában is megy a találgatás, Joan Laporta klubelnök legutóbb arról beszélt, hogy egyesületénél a következő napokban egy vagy két labdarúgó szerződtetését jelentik majd be. A kiszemeltekről azonban nem akart beszélni a presidente, a híradásokban viszont hemzsegnek a nevek, újabban a Tottenham mali csatáráról Frédéric Kanoutéról lehet hallani, olvasni. Nem mintha ez döntene, de a Barca egyik sérültje, a szintén csatár Henrik Larsson a svéd Aftonbladetnek adott interjújában is arról beszélt, hogy klubja akkor járna a legjobban, ha eredményesen mozogna a téli átigazolási piacon. "Figyelembe véve, hogy milyen erős a Barcelona kerete, szerintem akkor is sikerrel zárhatnánk az évadot, ha nem igazolnánk senkit. Ugyanakkor a legjobbat azzal tennénk magunknak, ha érkezne egy minőségi igazolás januárban" - így Larsson.
Ami a forduló nyitó mérkőzéseit illeti! A Sevilla és a Numancia is csak egy pontot tudott otthon tartani, ráadásul mindkettő feledhető színvonalú találkozón.

Primera División
18. forduló: Sevilla-Getafe 0-0, Numancia-Athletic Bilbao 1-1 (Tevenet 65., ill. Del Horno 45.).

Tv: a Sport2 17 órától a Mallorca-Deportivo La Coruna, 19 órától az Atlético Madrid-Real Madrid, 21 órától pedig a Villarreal-Barcelona mérkőzést közvetíti élőben

Szavazás

Ki nyeri meg az idén a spanyol bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik