Cselgáncs: Aranypontos aranycsata

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2005.01.08. 21:37
Címkék
A 73 kilósok közt Braun gyôzött
A 73 kilósok közt Braun gyôzött
A 73 kilósok közt Braun gyôzött
A 73 kilósok közt Braun gyôzött
A 73 kilósok közt Braun gyôzött
A 73 kilósok közt Braun gyôzött
Vasárnap már az ausztriai Mittersilben edzőtáboroznak a válogatottak, ezért nem mindenki vállalta a részvételt az idei első rangsorversenyen - az újdonsült egyetemi világbajnok Ungvári Miklós, az U23-as Európa-bajnok Hadfi Dániel vagy a junior vb-aranyérmes Mészáros Anett csak a tatami mellől figyelte a többieket. Legjobbjaink a tervek szerint február közepén a Hungária-kupán kezdik meg az idei menetelést, a nők Németh Ferenc szövetségi kapitány irányításával (a szakembert újabb négy évre bízták meg a feladattal) a férfiak viszont kapitány nélkül, Hangyási László férfi szakágvezető segítségével készülnek, a mittersili táborban például Toncs Péter, a Honvéd-Kipszer trénere felel majd a csapatért.
Az első idei erőpróba nem hozott vaskos meglepetéseket és - talán az alapozás nehézségei miatt - a színvonal sem volt a legmagasabb. Igaz, így is akadt néhány igazi csemege, mint például a 73 kilós döntőben Braun Ákos és Bere Tamás csatája, amelyből az úgynevezett aranyponttal a paksi dzsúdós jött ki győztesen. A "legkisebbeknél" a junior vb-ezüstérmes Burján László behúzta az aranyat, a 66 kilósoknál Neu Gábor igazolta a papírformát, a 81 kilóban a kecskeméti Nagysolymosi Sándor állhatott a dobogó legfelső fokára, eggyel feljebb a junior-vb-ezüstérmes Rajcsányi Gergő, a nehézsúlyban az ugyancsak junior-vb-második Bor Barna, a 100 kilóban pedig a decemberi abszolút Európa-bajnokság bronzérmese, Kosztolánczy György nyert.
A hölgyeknél nem lehet ilyen érmes eredménylistát felsorolni, a gyengébb nem indulóinak száma továbbra is bántóan alacsony. Akadt olyan súlycsoport, amelyben már a nevezés is győzelemmel ért fel. Mindez persze aligha a résztvevők hibája. ---- E ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik