Kis sikerélmény Lehmann-nak

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2005.01.09. 23:27
Címkék
Vasárnapra nem maradt szenzáció az FA-kupában, továbbment az Arsenal és a Newcastle is, bár előbbi egy ideig kiesésre állt a másodosztályú Stoke City ellen.Az "ágyúsoknál" lehetőséget kapott a kilenc mérkőzés óta kegyvesztettnek számító Jens Lehmann, de főnöke egy pillanatra sem hagyta, hogy a német kapus illúziókba ringassa magát.
Lehmann hosszú idô után ismét tétmeccsre vehette fel a kesztyûjét
Lehmann hosszú idô után ismét tétmeccsre vehette fel a kesztyûjét
Lehmann hosszú idô után ismét tétmeccsre vehette fel a kesztyûjét
Lehmann hosszú idô után ismét tétmeccsre vehette fel a kesztyûjét
Lehmann hosszú idô után ismét tétmeccsre vehette fel a kesztyûjét
Lehmann hosszú idô után ismét tétmeccsre vehette fel a kesztyûjét
"Megmondtam Jensnek, hogy a legközelebbi bajnokin már nem ő, hanem ismét Manuel Almunia fog védeni. Igazi küzdő, de tartok tőle, ha nem szerzi vissza a helyét a kezdőcsapatban, el fog hagyni minket. Fel vagyok erre készülve" - osztotta meg félelmeit a közzel Arséne Wenger. Úgy hírlik, a Stuttgart abban az esetben vinné Lehmannt, ha nem sikerül megtartania a szerződéshosszabbítástól egyelőre húzódozó Timo Hildebrandot.
Nemcsak Almunia kapott pihenőt, hanem Thierry Henry és Fredrik Ljungberg is, de az Arsenal ettől még uralta az első félidőt. Egészen annak utolsó percéig, midőn a Stoke védője, Wayne Thomas hat méterről a hálóba vágott egy kipattanó labdát. A szünet után csak néhány percbe telt az egyenlítés, José Antonio Reyes húszról, kapásból bombázott a bal alsó sarokba. Jóllehet Robert van Persie góljával a győzelmet is megszerezte az Arsenal, távolról sem volt sima a meccs: Gael Clichy egy ízben a gólvonalról mentett, sőt a Stoke kapufát is lőtt.
A Newcastle ugyancsak meszsze járt attól, amit sétagaloppnak nevezünk, pedig a hetedik vonal egyik csoportjában listavezető Yeadinggel játszott, a Queen’s Park Rangers pályáján. A 129 helynyi különbség jó egy félidőn át nagyítóval sem látszott, a "szarkák" új bekkjének, Jean-Alain Boumsongnak égett a keze alatt a munka. Igaz, a túloldalon meg Delroy Preddie, a Yeading kapusa mutatott be egy sor bravúrt.
Az 51. percben ő sem segíthetett, Shola Ameobi és Craig Bellamy ziccert dolgozott ki Lee Bowyernek. Tíz perccel később pedig végképp eldőlt a párharc, amint Ameobi egy szabadrúgásból beívelt labdát a kapu bal oldalába bólintott.
Az Old Trafford még mindig az ötödik ligás Exeter elleni hazai 0-0 hatása alatt van, legalábbis erre enged következtetni, hogy Sir Alex Ferguson vasárnap nyilvánosan megkövette a Manchester United híveit. "Bocsánatot kérek a szurkolóktól, nem ezt érdemelték. Az itt töltött tizennyolc évem alatt még sohasem játszottunk ilyen rosszul az FA-kupában. Ez az Exeter napja volt, számunkra az egyetlen pozitívum, hogy még versenyben vagyunk. Tudom, hogy több fiatallal álltunk ki, de ez nem kifogás, sokkal többet várunk tőlük a látottaknál. Ha valaki a találkozó előtt azt mondta volna, hogy nulla nulla lesz, valószínűleg megütöttem volna az illetőt. Talán Scholest és Smitht már a szünetben be kellett volna cserélnem, az újrajátszásra mindenesetre erősebb csapatot fogok öszszeállítani, többé nem követhetünk el ilyen hibákat" - ígérte a skót szakember.

Tv: a Sport1 ma 19.30-tól sugározza az FA-kupa-forduló összefoglalóját

CAMBPELL A WEST BROMBAN. Újabb nagy nevet igazol Gera Zoltán klubja. A 34 éves Kevin Campbellt, noha még fél évig szerződés köti az Evertonhoz, várhatóan ingyen engedik el a WBA-ba, mert fizetése 35 ezer font hetente, viszont mostanában nemigen jut szóhoz.

FA-kupa
3. forduló. Vasárnapi mérkőzések: Arsenal-Stoke City (II. osztályú) 2-1 (Reyes 50., Van Persie 70., ill. Thomas 45.), Yeading (VII.)-Newcastle United 0-2 (Bowyer 51., Ameobi 61.)
A január 29-én és 30-án lebonyolítandó negyedik forduló sorsolását ma, magyar idő szerint 14.30-kor tartják.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik