Bodrogi megmutatta magát

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2005.01.19. 22:39
Címkék
Bodrogi nem sokat "lacafacázott", a Tour Down Under első országúti szakaszának legelején szökésre vállalkozott, Mickael Delage, David OLoughlin és David McKenzie oldalán csaknem 100 kilométeren keresztül vezetett is.
A magyar kerekes a hosszú támadás során egyszer került nehéz helyzetbe, a Smith-hegy emelkedőjén leszakadt társaitól, ám a lejtőn ledolgozta hátrányát. A kvartett előnye a szakasz első felében még az öt percet is meghaladta, ám a hajrára elolvadt, s 20 kilométerrel a befutó előtt a mezőny elkapta a szökevényeket. A befutónál ezúttal is a sprinterek jeleskedtek, a győzelmet - akárcsak hétfőn - az ausztrál Robbie McEwen szerezte meg, s az összetettben is ő áll az élen. Bodrogi László a győztessel azonos idővel, a 77. helyen ért célba, ám a részhajrák során gyűjtött időjóváírásoknak köszönhetően az összetettben a 7. helyre lépett előre.

Bodrogi a gyôztesével azonos idôvel ért célba a 2. szakaszon
Bodrogi a gyôztesével azonos idôvel ért célba a 2. szakaszon
Bodrogi a gyôztesével azonos idôvel ért célba a 2. szakaszon
A Crédit Agricole magyar kerekesét immár a különcsatákban is jegyzik, a pontversenyben a nyolcadik, a hegyi versenyben pedig a negyedik helyen áll.
Az ausztrál versenyt dicsérte a Tour Down Under díszvendége, Jean-Marie Leblanc, a Tour de France igazgatója, aki az európai sztárok figyelmébe ajánlja a januári viadalt. "Remek lehetőséget kínál a felkészülésre, januárban jobb körülmények között nem is lehetne versenyezni. Ráadásul az ausztrál kerékpárosok hozzáállása is példaértékű, igazi harcosok, akik két bőrönddel és a kerékpárjukkal nekivágnak a világnak, és igazán megdolgoznak a sikerért. Nem lennék meglepve, ha két-három éven belül egy ausztrál versenyző lépne fel a Tour de France dobogójára. Egy olyan kerekesnek, mint a fiatal Michael Rogers, van is esélye erre: ismeri a hegyeket, jól fut időfutamot, és proficsapat áll mögötte" - fejtegette Leblanc, aki 2006 végén adja át helyét utódjának a világ legjelentősebb kerékpáros viadalának élén.
A Tour Down Under ma 139 kilométeres, kisebb emelkedőkkel nehezített szakasszal folytatódik. ---- E ---- 7
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik