Zsivoczky célja a dobogó

MÁTAY ANDREAMÁTAY ANDREA
Vágólapra másolva!
2005.02.01. 22:07
Címkék
Régen kezdte már olyan jól a téli idényt Zsivoczky Attila, mint az idén.
Zsivoczky nagy formában van (Fotó: Meggyesi Bálint)
Zsivoczky nagy formában van (Fotó: Meggyesi Bálint)
Zsivoczky nagy formában van (Fotó: Meggyesi Bálint)
Zsivoczky nagy formában van (Fotó: Meggyesi Bálint)
Zsivoczky nagy formában van (Fotó: Meggyesi Bálint)
Zsivoczky nagy formában van (Fotó: Meggyesi Bálint)
A tízpróba országos csúcstartója a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) nemzetközi viadalán előbb 8.26 másodpercre, majd 8.22-re javította egyéni csúcsát 60 méteres gátfutásban. A debreceni versenyző éveken át sérülésekkel küszködött, de végre úgy tűnik, semmi sem akadályozza abban, hogy valóra váltsa álmait.
- Jól sikerült felkészülési szakaszon vagyok túl, ezt jelezte a gáton elért eredményem is - válaszolta kérdésünkre Zsivoczky. - Az a célom, hogy a márciusi, madridi fedett pályás Európa-bajnokságon jól szerepeljek, ez talán a szabadtéri viadaloknál is fontosabb számomra az idén. Nem mintha nem indultam volna korábban ilyen versenyen, de úgy érzem, itt a lehetőség arra, hogy fiatalkori sikereimet követően ismét dobogóra álljak világversenyen.
- Másként készül, mint korábban, vagy több technikai edzése volt?
- Azt gondolom, hogy a korábban elvégzett sok munkának beérett a gyümölcse. Nagyon készültem az olimpiára, de ahhoz, hogy Athénban a hatodiknál jobb helyezést érjek el, nem volt elég az a nyolc hónap, amennyit a műtétek után edzhettem. Ám a sok munka nem veszett kárba, és most egy sérülésmentes időszak után meglett az eredménye.
- A következő versenyeken mindig más számban indul majd?
- Ezen a hétvégén nem rajtolok, mert keményebb edzések várnak rám. De azt követően a hétpróba minden számában szeretném kipróbálni magam, mielőtt Madridban pályára lépek.
- Az utóbbi hetekben különösen jókedvűnek tűnik.
- Valószínűleg azért, mert ilyen jónak még sohasem éreztem magam. Nekem az életem az atlétika, ha az jól megy, akkor minden rendben van, ha nem megy, semmi sem jó.
- Az Európa-bajnokságon milyen teljesítményt vár magától?
- Szeretném megjavítani az egyéni csúcsomat, de a többiektől is függ, hogy ez mire lesz elég.
- Kik indulnak Madridban?
- Az olimpiai bajnok Roman Sebrle ott lesz, az észt Erki Nool részvétele kevésbé biztos. A cseh Tomás Dvorák bejelentette, hogy kihagyja Madridot, a francia Laurent Hernu, a holland Chiel Warners és az orosz Alekszandr Pogorelov indul. De számolni kell másokkal is. Fedett pályán előfordulhat, hogy egy jó sprinter magas pontszámot ér el.


Fedett pályás amerikai egyetemi versenyek
Cedar Falls. Férfiak. 60 m: 1. Josh Norman 6.64. Nők. Ötpróba: 1. Austra Skujyte (litván) 4477 pont (a világ idei legjobbja)
Chapel Hill. Férfiak. 60 m gát: 1. Allen Johnson 7.62 (a világ idei legjobbja), 2. Doucouré (francia) 7.63, 3. Moore 7.69. Nők. 60 m: 1. LaTasha Colander 7.29. Rúd: 1. Juhász Fanni (magyar) 415
Champaign. Férfiak. 60 m: 1. Demi Omole 6.62
Lawrence. Férfiak. 60 m: 1. Leo Bookman 6.66
State College. Férfiak. 60 m: 1. Robin Williams 6.69, 2. Obuon (kenyai) 6.70
(A nem jelölt nemzetiségűek amerikaiak.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik