Veszélyben az esti meccsek

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2005.02.21. 22:16
Címkék
Továbbra is a hét végi FA-kupa-fordulót beárnyékoló nézőtéri rendbontás a téma Angliában: a szövetség és a rendőrség együttműködésének hála, letartóztatták azt a szurkolót, aki a Burnley-Blackburn Rovers mérkőzésen berohant a pályára, és megfenyegette Robbie Savage-et.
A Burnley nyomban bejelentette, hogy egész életére kitiltja az illetőt a stadionból. Eljárás indult két további személy ellen is, akik ugyancsak azzal próbálkoztak, hogy bejussanak a gyepre.

Eközben Richard Caborn brit sportminiszter felvetése nyomán máris többen kritizálják a BBC-t, amiért ragaszkodik hozzá, hogy szombat este rendezzék az aktuális játéknap legérdekesebb találko- zóját. Caborn ezt természetesen nem a Burnley-meccs, hanem az Everton - Manchester United összecsapás kapcsán mondta, amelyen pénzérmével fejbe dobták Roy Carrollt, a vendégek kapusát, majd a lefújás után csetepaté alakult ki az utcán (ahogy egyébként a Burnley stadionja körül is).

Dennis Bergkamp (jobbra) piros lapja ellen tiltakozni akar az Arsenal
Dennis Bergkamp (jobbra) piros lapja ellen tiltakozni akar az Arsenal
Dennis Bergkamp (jobbra) piros lapja ellen tiltakozni akar az Arsenal
A liverpooli rendőrség egyik illetékese ugyanakkor cáfolja, hogy az időpont lenne a fő probléma. "Az a helyzet, hogy néhány száz ember azért megy ki a stadionba, hogy bajt keverjen, teljesen mindegy, a nap mely szakában" - így Mick Gianassi.
Még mindig FA-kupa: az Arsenal és a Chelsea egyaránt fellebbezni készül egy-egy játékosának eltiltása ellen. Dennis Bergkamp, az "ágyúsok" támadója a Sheffield United ellen kapott piros lapot, ám azt állítja, nem ütötte meg Danny Cullipot, csak felemelte a kezét. Carlo Cudicini, a kékek kapusa azt próbálja bizonyítani, hogy az általa a tizenhatos vonala előtt elgáncsolt Shola Ameobi nem a kapu felé tartott, vagyis a szabálytalanság nem gólhelyzetben történt.

FA-kupa
A negyeddöntő sorsolása: Newcastle United-Tottenham Hotspur vagy Nottingham Forest, Southampton vagy Brentford (III. osztályú)-Manchester United, Bolton Wanderers-Arsenal vagy Sheffield United (II.), Burnley (II.) vagy Blackburn Rovers-Leicester City (II.).
A mérkőzéseket március 12-én és 13-án rendezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik