Most a Barca lépett nagyobbat

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2005.03.05. 23:07
Címkék
Madridban a legtöbben azért drukkoltak, hogy a Pamplonában fellépő Barcelona hasonló körülményekkel találkozzon, mint egy hete Soriában. Akkor a Numancia pályáján a borzalmas talaj ellehetetlenítette a játékot, így végződhetett döntetlenre a találkozó, ám tegnap az Osasuna játékterére hiába hullott több centi hó, a kezdő sípszó elhangzásakor szinte tökéletes állapotú gyepszőnyeg várta a feleket.
A katalánok ragadták magukhoz a kezdeményezést, igaz, elsősorban az Osasuna hibáiból építkezhettek Frank Rijkaard emberei - ezekből azonban volt bőven. Először Iniesta találta telibe a lécet, majd Ronaldinho lőhetett szabadrúgást onnan, ahonnan Roberto Carlos volt eredményes legutóbb a Betis ellen - Elía kapus belevetődött a labda útjába -, végül Márquez emelése kerülte el centikkel a jobb kapufát. Ennyi kihasználatlan lehetőség többnyire megboszszulja magát, most viszont nem így történt. A 40. percben Eto’o lépett ki Deco mesteri labdájával, majd futtából kilőtte a jobb alsó sarkot úgy, hogy Elía még beleért a labdába.

Eto’o és Iniesta nem hiába ölelkezik: gyôzött a Barca
Eto’o és Iniesta nem hiába ölelkezik: gyôzött a Barca
Eto’o és Iniesta nem hiába ölelkezik: gyôzött a Barca
A fordulást követően a Barca visszavett a tempóból, ám az Osasuna csatársora rendre fennakadt a védelmén, vagy az utolsó bástyáján, Victor Valdésen. Iniesta azért elpuskázott két ziccert, Eto’o szintén növelhette volna a listavezető előnyét, viszont feltehetően nem bosszankodott egy barcelonai sem, amikor a játékvezető az első félidőben regisztrált állásnál fújta le a mérkőzést.

A nap rangadóján telt ház várta a Mestallában a Valenciát és vendégét, a Real Madridot. A címvédő nem volt túl udvarias, azonnal nekiesett a királyi gárdának, amelynek hátsó alakzata a 14. percben csak leste, hogy egy tetszetős akció végén Aimar miként bombázza a labdát tizenhatról Casillas kapujának bal oldalába. Nem sokkal később az is kiderült, hogy a Madridnak is erős a támadószektora: a hetek óta formán kívül játszó Ronaldo megrázta magát, és mindenkit kicselezve néhány lépésről a tátongó kapuba gurított. A szünet után csak a hajrá volt izgalmas: előbb Ronaldo lépett ki és lőtt a kiszolgáltatott Canizaresbe, majd egy vaktában előrevágott labdába fejelt bele Aimar, és a léc mentett.

Szavazás

Ki nyeri meg az idén a spanyol bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik