Semmit sem jelent a vezetés

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2005.03.13. 23:12
Címkék
Fél Portugália Pedro Mantorrast ünnepli, az angolai csatár ugyanis több mint két év elteltével léphetett pályára kezdőként, és ha már ott volt, egyszer be is talált a Gil Vicente hálójába, oroszlánrészt vállalva abban, hogy a Benfica immár pontelőnnyel vezet a tabellán.
Mantorras (jobbra) góllal ünnepelt
Mantorras (jobbra) góllal ünnepelt
Mantorras (jobbra) góllal ünnepelt
Mantorras (jobbra) góllal ünnepelt
Mantorras (jobbra) góllal ünnepelt
Mantorras (jobbra) góllal ünnepelt

"Nagyon boldog vagyok, hogy a kapuba találtam, de a legfontosabb, hogy a Benfica nyert, és elérte a célját. Most már a következő mérkőzéssel kell törődnünk - nyilatkozta Mantorras. - Kifejezetten jól éreztem magam a pályán, de még nem kaptam el igazán a ritmust. Viszont rengeteg munkával ismét belelendülhetek, mindenesetre már tapasztalom a fejlődést."

SUPERLIGA
25. forduló: Porto–Nacional 0–4 (Miguel Fidalgo 4., Alonso 62., Viveiros 69., Bruno 84.), Braga–Marítimo 1–1 (Wender 71. – 11-esbôl, ill. Pena 53.), Benfica–Gil Vicente 2–0 (Mantorras 52., Miguel 88.), Académica–Rio Ave 0–0, Moreirense–Leiria 0–0, Beira Mar–Estoril 2–1 (Ahamada 57., McPhee 90., ill. Joao Paulo 25.). Lapzártakor ért véget: Sporting–Penafiel 0–2 (Roberto 66., N’Doye 80.). A Guimaraes–Setúbal mérkôzés lapzártánk után ért véget, míg a Boavista–Belenenses találkozót ma rendezik.
Az élcsoport: 1. Benfica 48 pont, 2. Porto 45 (30–20), 3. Braga 44, 4. Sporting 42, 5. Boavista 41 (24 mérk.)
Mantorras 2002. december 7-én, a Sporting elleni rangadón volt utoljára kezdő, azon a derbin, amelyen súlyos térdsérülést szenvedett. Hosszú kihagyás után januárban - éppen a Sporting ellen - tért vissza, és azóta öt bajnokin lépett pályára (egy gólt szerzett a Boavista ellen), de egyszer sem kezdőként. Most Nuno Gomes sérülése, illetve Nuno Assis eltiltása nyitotta meg előtte az utat, és a jelek szerint élni tudott a lehetőséggel.

Edzője, Giovanni Trapattoni már arról beszélt, mit jelent számára a bajnokság élén állni. "Megérkezésem óta hangoztatom, hogy egy bajnokságban nem lehet az ellenfelek helyzetén gondolkodni. Még semmit sem nyertünk meg, és számomra a vezetés szónak nincs értéke. Ami számít, hogy továbbra is a játékunkon, a hozzáállásunkon és a hidegvérünk megtartásán járjon az eszünk. Látnunk kell, hogy jó úton haladunk" - fejtegette az olasz mester, aki a siker ellenére ezúttal is összeszólalkozott egyes szurkolókkal.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik