Jól hajrázott a Valencia

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2005.04.02. 23:42
Címkék
Zaragozában szakadó esőben várta a helyi gárda a BL-indulásért harcoló Valenciát. Az ítéletidő miatt roppant hézagos lelátók előtt léptek pályára a csapatok, amelyek közül a vendégek voltak az aktívabbak. Elsősorban Marco Di Vaio volt elemében, az olasz az első negyedórában kétszer is telibe lőtte az oldalhálót.
A címvédő a továbbiakban is fölényben játszott, ám a vezetést a Zaragoza szerezte meg a 25 méterről a jobb alsó sarokba bombázó David Generelo révén. A fordulás után a Zaragoza kisszöglet után növelte előnyét, Sávio középre ívelt labdáját Albelda csúsztatta a saját kapujába. A Valencia, amelyben Claudio Ranieri távozása óta most kapták a legtöbb szerepet az olaszok, nem adta fel, türelmesen építette tovább támadásait.

A hajrában Bernardo Corradi bombájával szépített, egy pazar akció után pedig Marco Caneira idénybeli első bajnoki találatával egyenlített a vendégsereg. A Valencia a győzelmet nem tudta megszerezni, Caneira kiállítása volt az utolsó feljegyezhető esemény. Az egy ponttal nem járt jól a Valencia, ha ma nyer az Espanyol vagy az Atlético, a bajnok az ötödik helyét is elveszti.

Órákkal korábban az előző szezonban még a BL-ben szereplő Sociedad az Osasuna legyőzésével enyhítette a kieséstől való félelmét. A hazaiak a szünet előtt, három perc alatt eldöntötték a meccset, az Osasuna jó kezdése után Valerij Karpin megelégelte a semmittevést, és a kezébe vette az irányítást.

A 42. percben a tizenhatos vonaláról tette középre a labdát, és a védő mögül kiugró Garikoitz Uranga a legjobb ütemben érkezve tette a hosszú sarokba a labdát. Karpin és Uranga három perccel később szerepet cserélt, Darko Kovacsevics pimasz labdaszerzése után csatártársához passzolt, Uranga pedig megjátszotta az oroszt, aki magasan a hálóba lőtt. A Sociedad a sikerével 15 ponttal elhúzott a kiesőhelyeken állóktól, míg az Osasuna sorozatban a 12. bajnokiján maradt nyeretlen.

Dobogón a Villarreal

A dobogóért és BL-indulásért jó eséllyel hajtó, kiváló formában lévő Villarreal hazai pályán két góllal verte a középmezőny stabil tagjaként nyilvántartott Bilbaót. A három bajnoki pontnak köszönhetően a Villarreal felléphetett a dobogó legalsó fokára és két ponttal előzi meg a negyedik helyre leszorított Betist, amely holnap a listavezető katalán sztárcsapathoz, az FC Barcelonához látogat.

Szavazás

Ki nyeri meg az idén a spanyol bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik