Két meccs a Bessában

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2005.04.03. 22:30
Címkék
A Boavista otthonában ismét a bajnoki címre esélyes arcát mutatta meg a Sporting, José Peseiro tanítványai ennek megfelelően ki is ütötték az aranyéremért folytatott versenyfutásban közvetlen vetélytársuknak számító "sakkosokat".
Liedson duplázott a Boavista ellen
Liedson duplázott a Boavista ellen
Liedson duplázott a Boavista ellen
Liedson duplázott a Boavista ellen
Liedson duplázott a Boavista ellen
Liedson duplázott a Boavista ellen
A mérkőzés azonban nem csupán a lisszaboniak parádézása miatt marad emlékezetes, a lefújást követően ugyanis elszabadultak a kordában addig sem igazán tartott indulatok.

"Győznünk kell!" - adta ki a parancsot a rangadó előtt Peseiro mester, ám arra talán ő sem számított, hogy minden játékosa kiváló teljesítményt nyújt, így a csapat gyakorlatilag megismétli az "őszi" fordulóban behúzott 6-1-es győzelmet. A szokásos Liedson-gólt követően, még a szünet előtt, Beto is betalált William hálójába, miközben a hazaiak csak nyomozták a labdát. A Boavista játékosai és vezetői a pihenőre menve az öltözőfolyosón csillapították a felgyülemlett feszültséget, néhányan ugyanis inzultálták a vendégcsapat alkalmazottait. Egyes beszámolók szerint a Sporting színeiben a 200. bajnokiját játszó Sá Pinto már ekkor elvesztette a fejét, és mellbe vágta a hazaiak sportigazgatóját, Joao Freitast.

A második félidő csak olaj volt a tűzre: újabb két gólt vágva a Sporting oktatott, a Boavistából pedig előbb Éder (68. perc), majd az edző, Jaime Pacheco és segédje, Alfredo Castro (74.) kapott piros lapot. A lefújást követően aztán elszabadult a pokol, az öltözőfolyosón kisebb tömegverekedés tört ki a két csapat között, amiért a játékvezető utólag kiállította a három főkolompost: Rui Jorgét és Sá Pintót a Sportingból, valamint Williamet a hazaiaktól. Sá Pinto állítólag ismét megtalálta Joao Freitast, akit ezúttal arcon ütött.

Természetesen megindult a vizsgálat az incidenssel kapcsolatban, amelynek - a hazaiak állítása szerint - minden mozzanatát megörökítették a biztonsági kamerák.

Superliga
27. forduló: Guimaraes-Rio Ave 0-0, Boavista-Sporting 0-4 (Liedson 19., 69. - a másodikat 11-esből, Beto 28., Carlos Martins 82.), Académica- Estoril 1-0 (Zé Castro 6.), Moreirense-Belenenses 0-1 (Sousa 84.), Beira Mar-Penafiel 1-3 (McPhee 17., ill. Roberto 58., Wesley 65., Clayton 85.), Nacional-Setúbal 1-3 (Éder 77. - öngól, ill. Ricardo Chaves 30., Bruno Moraes 52., Jorginho 84.). Lapzártakor érkezett: Porto-Gil Vicente 1-0 (Hélder Postiga 36.).
A Braga-Leiria találkozóra ma kerül sor.
Az élcsoport: 1. Benfica 51 pont (26 mérk.), 2. Sporting 48 (56-30), 3. Porto 48 (31-22), 4. Braga 45 (37-20, 26), 5. Boavista 45 (35-35), 6. Guimaraes 41
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik