Anglia: Glazert megsürgették

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2005.04.28. 22:25
Címkék
A brit Felvásárlási Bizottság május 17-éig adott haladékot Malcolm Glazernek, hogy benyújtsa a Manchester Uniteddal kapcsolatos terveit. Az amerikai millárdos már régóta át akarja venni a hatalmat az Old Traffordon, de még egyszer sem jutott el odáig, hogy egyáltalán komolyan vegyék a terveit. A Tampa Bay Buccaneers amerikaifutball-csapat tulajdonosa 800 millió fontot ajánl az MU-ért, ám egyelőre képtelen volt elfogadható üzleti tervet az asztalra tenni.Az Old Traffordon örülnek a sürgetésnek, hiszen a régóta fennálló bizonytalanság miatt a klub részvényeinek ára folyamatosan csökken. Ám Glazer kivár, mert szeretné meggyőzni a klub jelenlegi két fő részvényesét, JP McManust és John Magnier-t, hogy támogassák. Ha az amerikai megszerzi a 28.9 százalékos részesedéssel bíró ír duó tulajdonát, a jelenlegi 28.1 százaléka 57-re nő, azaz visszafordíthatatlanná válik a teljes felvásárlás. Ennek azonban nem örülnének az MU szurkolói, akik rendszeresen nyíltan támadják Glazer terveit, és hallani sem akarnak az amerikairól.

Az Old Traffordon Roy Carroll jövője is kérdésessé vált, az északír kapus ugyanis kijelentette: csak akkor írja alá új szerződését, ha a vezérkar megígéri, nem igazol hálóőrt a nyáron. "Roy sohasem mondta, hogy el akar menni, számára még mindig a Manchester United a legfontosabb. Az sem érdekli, hogy nem emelik meg a fizetését, csak az a fontos neki, hogy hányadik helyen áll a kapusok közötti rangsorban" - árulta el Francis Martin, Carroll ügynöke.

Carroll szeptemberben lett a csapat első számú kapusa, ám a Milan elleni BL-nyolcaddöntőben elkövetett hibája óta nem védett, Tim Howard került a kapuba. A vezérkar már felkészült arra, hogy Carroll elmegy, és nem lenne meglepő, ha egy új kapus szerződtetésével becsukná a kiskaput a 27 éves labdarúgó előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik