Elkezdődik a békülés?

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2005.07.13. 20:54
Címkék
Úgy tűnik, közeledhetnek egymáshoz a Formula-1-es csapatok és a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) vezetői: a michelines istállók képviseletében Ron Dennis és Christian Horner ma találkozik Monte-Carlóban Max Mosleyval, az FIA elnökével abban a reményben, hogy tisztázni tudják az indianapolisi versenyen kialakult vitát. A McLaren és a Red Bull vezetője Mosleyval hármasban talán könnyebben meg tud állapodni, mint ha mindenki ott lenne.
Flavio Briatorénak, a Renault csapatvezetőjének is elege van már a sportpolitikai háborúból, de ő úgy gondolja, nem három embernek kellene megoldania a problémákat. "A Formula-1 öszszes érintettjének le kellene ülnie egy asztalhoz, és felnőttek módjára megbeszélni a problémákat. Erős irányító testületre van szükség, Max Mosleyval az élén. Az elmúlt években remek munkát végzett, intelligens ember, megfelelő erre a munkára. Néha nem túl építőek a gondolattai, de ez ritka, többségében egyetértek vele" - fogalmazott Briatore.

Az olasz üzletember szerint megvalósítható lenne az F1 reformja 2008-ban úgy, hogy abban az összes jelenlegi szereplő együtt maradjon. Mint ismeretes, az autógyárak új sorozatot akarnak, ezért szembekerültek az FIA-val és a Ferrarival.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik