"Kétlovas" verseny előtt

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2005.08.04. 21:20
Címkék
Bár az FC Bruges magabiztosan megnyerte az előző bajnokságot, a klub vezérkara cseppet sem volt elégedett azzal, hogy a 15 pontos előnyből a végére csupán három maradt az Anderlechttel szemben. Éppen ezért alaposan felforgatták a csapatot, amelynek tengelye jócskán megváltozott. Trond Sollied edző is távozott, a norvég a görög Olympiakoszhoz szerződött, a helyét pedig a Westerlótól elcsábított Jan Ceulemans vette át.
Az új mester már azzal jó pontot szerzett a szurkolóknál, hogy kinevezte segédedzőnek a klub legendás játékosát, a négy világbajnokságot is megjáró Franky Van Der Elstet. A keretből a csapatkapitány, Timmy Simons, továbbá Nastja Ceh, David Rozehnal és Peter Van Der Heyden is távozott. Helyettük érkezett a középályára a horvát Ivan Leko és a belga Gregory Dufer, Sven Vermant duó, valamint hátra Joos Valgaeren a Celtictől. "Tapasztalt játékosokat szerződtettünk, hogy megvédjük a bajnoki címünket. Nem engedhetünk ki, nem szabad jóllaknunk, a tavalyi bajnoki cím után ugyanúgy kell hajtanunk" - fogalmzott Marc Degryse sportigazgató, aki Van Der Elsthez hasonlóan legenda Belgiumban.Az Anderlecht nagyot hajrázott, mondhatni a legjobb formában a lila-fehérek zárták a tavaszi évadot. Az együttes irányítását Hugo Broostól átvevő Franky Vercauteren edző február óta felrázta az alakulatot, amely a nyáron tovább erősödött. A La Louviere-től érkező Silvio Proto kapus megoldhatja a hátsó vonal problémáit, míg a mezőnyben Bart Goor és az Aruna Dindane helyére megvásárolt Serhat Akin hozhat javulást. Dindane-on kívül egy nagyágyú sem ment el, Nenad Jesztrovics, az előző idény gólkirálya is maradt.Ha a két csapat hozza a formáját, más nem szólhat bele a bajnoki címért folyó csatába, még a Sérgio Conceicaót és Milan Rapaicot a soraiban tudó Standard Liege sem. Mi, magyarok egyetlen honfitársunkat figyelhetjük a belga élvonalban, Hajnal Tamás a St. Truidenben várja a lehetőségeket.Jupiler League
A 2005-2006-os idény csapatai (zárójelben az előző évadban elért helyezés): FC Bruges (1.), Anderlecht (2.), Genk (3.), Standard Liege (4.), Charleroi (5.), Gent (6.), La Louviere (7.), Lokeren (8.), Germinal Beerschot (9.), Lierse (10.), Cercle Bruges (11.), Westerlo (12.), Mouscron (13.), St. Truiden (14.), FC Brussels (15.), Beveren (16.), Zulte-Waregem (újonc), Roeselare (ú)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik