Bajnokverés a nyitányon

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2005.08.08. 23:43
Címkék
Úgy tűnik, a Clausurában csak szenvedő nagycsapatoknál sikeres volt a nyári edzőváltás és "mozgás", mert a Boca, a River, a San Lorenzo és az Independiente is győzni tudott az Apertura nyitó fordulójában.
A hétvége legjobb meccse a San Lorenzo-Vélez találkozó volt. A Clausura 16. helyén végző "szentek" a bajnok ellen. A tavasszal sima ügy lett volna, ám azóta sok víz lefolyt a Paranán. A hazaiak jól erősítettek, és új edzőt is kaptak, a "várlakók" így szerkezetileg és szemléletben is átalakult, ergo igen motivált együtteshez látogattak el. Alig egy óra elteltével 1-1 állt az eredményjelzőn: Castromán fejes góljára a San Lorenzo kapusa (!), a Spanyolországból visszatérő Saja válaszolt tizenegyesből. Az 58. percben kiállították Castrománt - nehéz helyzetbe került a Sársfield.Az addig sem gyenge iram fokozódott, amiből nem meglepő módon a létszámfölényben játszó bíbor-kékek húztak hasznot, nyolc perccel a vége előtt megszerezve a vezetést. Eldőlt a találkozó sorsa, vélték sokan, a Vélez azonban nem adta fel, és Saja hibáját kihasználva a 89. percben egyenlített. De a "szenteknek" is voltak még tartalékaik! Cardozo fejesét hárította ugyan a Vélez kapusa, de García bombájával szemben már tehetetlen volt - Alfaro edző győzelemmel mutatkozott be a San Lorenzo kispadján.A Bocában a dollármilliókért vásárolt játékosok vitték a prímet, Insúa és Bilos előkészített, Daniel Díaz pedig gólt szerzett. Az arany-kékek fölényére jellemző, hogy bár a második félidőben elsősorban már csak szép megoldásokra törekedtek, a Carlos Tévez utódának kikiáltott Palacio így is betalált még egyszer. Az új szakosztályvezető-helyettesnek, Diego Maradonának tetszett az újonc Gimnasia de Jujuy elleni produkció, és az új tréner, Basile is elégedett volt, noha szerinte a Boca csak 60 percig játszott jól.A River egymást követő tizenötödik alkalommal kezdte a bajnokságot győzelemmel, ezúttal az első osztályban az idén debütáló Tiro Federalt fektette két vállra. Maximalista szurkolóik mégis kifütyülték a "milliomosokat", mondván: sztárjaik - Gallardo és Farías kivételével - haloványan futballoztak.Az Independiente négyet értékesített helyzeteiből a Lanús ellen. Sikere mégsem volt átütő, kellett hozzá bírói jóindulat meg egy adag szerencse is, a játékvezető ugyanis három vitatható tizenegyest adott meg a "vörös ördögöknek", akiket három alkalommal is a kapufa mentett meg a góltól.Apertura (nyitány)
1. forduló: Racing Club-Banfield 0-0, Rosario Central-Olimpo 1-1 (A. Díaz 56., ill. Maggiolo 76.), San Lorenzo-Vélez Sársfield 3-2 (Saja 42. - 11-esből, Bottinelli 82., García 91., ill. Castromán 28., R. Zárate 89.), Quilmes-Newell’s Old Boys 1-1 (Caneo 90., ill. Spolli 56.), Lanús-Independiente 2-4 (Gioda 31., Fioretto 92., ill. Frutos 20., 80. - mindkettőt 11-esből, Manrique 37., Pusineri 74. - 11-esből), Gimnasia La Plata-Colón 1-0 (Lobos 68.), River Plate-Tiro Federal 2-0 (Gallardo 8., Farías 92.), Boca Juniors-Gimnasia de Jujuy 4-1 (Palacio 9., 82., Palermo 10., D. Díaz 13., ill. Ramón 28.). Az Argentinos Juniors-Arsenal és az Instituto-Estudiantes mérkőzést szeptember 2-án játsszák.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik