A gyors lábú Stefan van Dijk ellenállhatatlan hajrája

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2005.08.10. 00:10
Címkék
Amint várható volt, a Pro Tour-sorozatba tartozó Benelux-körverseny ötödik szakaszán semmi sem dőlt el. Nincs ebben semmi meglepő, hiszen a viadalnak otthont adó Hollandia, Belgium és Luxemburg nem a legendás hegyeiről és legyűrhetetlen kaptatóiról híresült el. Vagyis a gyors lábú sprinterek és csapataik játszották a főszerepet a korábbi napokon, és persze a Sint-Truiden és Hoogstraten közötti 196 kilométeren is.
Van Dijk mindenkit meglepett
Van Dijk mindenkit meglepett
Van Dijk mindenkit meglepett
Van Dijk mindenkit meglepett
Van Dijk mindenkit meglepett
Van Dijk mindenkit meglepett
Az összetettben élen álló belga Rik Verbrugghének mindössze az volt a feladata, hogy tartsa a lépést az élbollyal. Ehhez természetesen csapata, a Quick Step-Innergetic minden segítséget megadott neki. Néhány eleve kudarcra ítélt szökési kísérlettől eltekintve nem történt említésre méltó kedden, a befutó azonban rendkívül izgalmasra, látványosra sikerült.

A Davitamon-Lotto diktálta a tempót, vagyis Tom Steelsnek játszott mindenki. Legalábbis sokáig úgy tűnt, a társak elsőrangúan készítik elő sprinterüknek a terepet. Így is volt, egészen az utolsó 200 méterig, amikor elfogyott előle az utolsó segéderő is. Az igazság pillanatában azonban akadtak még nála is erősebb emberek. Stefan van Dijk úgy robbant ki a szélárnyákából, mintha azt megelőzően egy métert sem kellett volna tekernie. A holland mindenkinél magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, és már a célvonal előtt magasba lendítette a karját. Az elképedt Steels még a dobogóról is leszorult, hiszen az egy nappal korábbi szakasz győztese, Max van Heeswijk és az olasz Simone Camaduro is megelőzte.

A szervezők az utolsó napra is tartogatnak izgalmakat, hiszen a záró etap során egyéni időfutamot rendeznek, így a rendkívül szoros állás miatt többen is reménykedhetnek a végső sikerben.

Benelux-körverseny, a Pro Tour sorozat 19. állomása

5. szakasz, Verviers-Hasselt (194 km): 1. Max van Heeswijk (holland, Discovery Channel) 4:41:06, 2. Ongarato (olasz, Fassa Bortolo) azonos idővel, 3. Van Dijk (holland, Mr. Bookmaker-Sportstech) a. i.


6. szakasz, Sint-Truiden-Hoogstraten (196 km): 1. Stefan van Dijk 4:10:37, 2. Van Heeswijk a. i., 3. Camaduro (olasz, Domina Vacanze) a. i.
Az összetettben: Rik Verbrugghe (belga, Quick Step-Innergetic) 29:06:40, 2. A. Davis (ausztrál, Liberty Seguros) 6 mp h., 3. E. Dekker (holland, Rabobank) 13 mp h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik