Szenvednek a "várlakók"

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2005.08.15. 22:10
Címkék
Nem megy a bajnok Véleznek, amely a második meccsét is elveszítette az Aperturában, ráadásul a San Lorenzo (16.) után újabb olyan csapat ellen, amely a Clausurában csak sereghajtó volt, hiszen az Argentinos Juniors osztályozót játszott a bentmaradásért.
Amikor még minden jó volt: Gutiérrez (23) vezérletével állt a Vélez-fal
Amikor még minden jó volt: Gutiérrez (23) vezérletével állt a Vélez-fal
Amikor még minden jó volt: Gutiérrez (23) vezérletével állt a Vélez-fal
Amikor még minden jó volt: Gutiérrez (23) vezérletével állt a Vélez-fal
Amikor még minden jó volt: Gutiérrez (23) vezérletével állt a Vélez-fal
Amikor még minden jó volt: Gutiérrez (23) vezérletével állt a Vélez-fal

Burruchaga vereséggel debütált az Estudiantesnél
Gondban van a patinás, az idén százéves Estudiantes, amely bajnokesélyesként vágott neki az idénynek. Egy év után váratlanul lemondott Reinaldo Merlo, aki több év után ismét ütôképessé tette a „tanulókat”, akiket kivezetett a nemzetközi porondra is. A tréner utóda Jorge Burruchaga, az 1986-ban Mexikóban világbajnoki címet szerzô nemzeti csapat tagja lett, aki a San Lorenzo elleni vereséggel kezdett a kispadon, méghozzá hazai közönség elôtt.

Argüero lehet az új csillag
Az Independiente Julio César Falcioni személyében új edzôt szerzôdtetett az Aperturára. A szakember a fiatalokra helyezi a hangsúlyt, és úgy tűnik, az elsô gyémántot meg is találta. A 17 éves Sergio Argüero (U20-as világbajnok!) duplájával szinte egymaga nyerte meg az Instituto elleni ütközetet a csapatának, és nem meglepô, hogy a Hamburg gôzerôvel ostromolja. A csatár jelenleg 15 millió eurót „kóstál”, de az ára tovább nôhet, pláne, ha még inkább rászolgál a legendás César Luis Menotti által adott, „Argentin Romário” becenévre.
De mi történhetett a Vélezzel, amely az összes gárda közül a legkevesebbet változtatta a keretében a Clausura után? Kiderült, egyetlen nagy név távozása is megrendítette a "várlakókat", a pénzügyi vitákat követően a spanyol Mallorcához szerződő középpályás, Jonás Gutiérrez hiányát nem bírja el az együttes. Gutiérrez kiválása óriási hatással volt a kék-fehérek középpályássorára, a támadások előkészítése (és ebből adódóan a befejezése) sokkal rosszabbul megy nélküle.

Ráadásul a Véleznek van másik gondja is. A házi gólkirály, Rolando Zárate súlyos csípősérülést szenvedett, és legalább két-három hónapig nem léphet pályára. A hiánya azonnal számszerűsíthető volt, a Vélez az Argentinos Juniors ellen nem szerzett gólt, ilyen 17 mérkőzés, február 27. óta egyszer sem fordult elő a klub életében.

A kudarcok ellenére a szurkolótábor és a klubelnök is bizakodó. A drukkerek a vereség dacára megtapsolták kedvenceiket - igaz, volt is miért, hiszen a második félidőt végigtámadták. Míg Raúl Gámez elnök optimistán nyilatkozott: "A Clausurában is rosszul kezdtünk (egy-egy döntetlennel és vereséggel - a szerk.), mégis elsők lettünk. A bajnokságból még sok van hátra, most is megismétlődhet ez a forgatókönyv."

Apertura (Nyitány)
2. forduló: Vélez Sársfield-Argentinos Juniors 0-1 (Córdoba 23.), Arsenal-Gimnasia La Plata 1-1 (S. González 40., ill. Goux 70.), Newell’s Old Boys-Tiro Federal 2-1 (Silva 68., Manso 77., ill. Iuvalé 89.), Colón-Racing Club 0-2 (Estévez 49., Capría 81.), Independiente-Instituto 3-0 (Argüero 33., 83., Fabbro 67.), Olimpo-Lanús 1-1 (Maggiolo 35., ill. Gioda 45.), Banfield-Quilmes 0-0, Estudiantes La Plata-San Lorenzo 0-1 (Lavezzi 55.), Boca Juniors-Rosario Central 2-2 (Bilos 77., Barros Schelotto 92., ill. Alemanno 1., Cardozo 79. - öngól), Gimnasia de Jujuy-River Plate 0-0
Az élcsoport: 1. Independiente 6 pont (7-2), 2. San Lorenzo 6 (4-2), 3. Boca Juniors 4 (6-3), 4. Racing Club 4 (2-0), 5. River Plate 4 (2-0), 6. Newell’s Old Boys 4 (3-2)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik