City: tizenegyesből egyes

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2005.09.23. 05:45
Címkék
Újabb Premiership-csapat búcsúzott szerda este idő előtt a Ligakupától: a Manchester City a harmadik ligás Doncaster Rovers pályáján csatlakozott a korábban szintén alsóbb osztályú vetélytárssal szemben elbukó Tottenhamhez és Portsmouth-hoz. Csekély vigasz, hogy a City nem kapott ki, csupán a szétlövésben volt rosszabb. De annyival, hogy esélye sem volt a továbbjutásra.
Budtz kapuját a tizenegyespárbajban senki sem tudta bevenni
Budtz kapuját a tizenegyespárbajban senki sem tudta bevenni
Budtz kapuját a tizenegyespárbajban senki sem tudta bevenni
Budtz kapuját a tizenegyespárbajban senki sem tudta bevenni
Budtz kapuját a tizenegyespárbajban senki sem tudta bevenni
Budtz kapuját a tizenegyespárbajban senki sem tudta bevenni

A rendes játékidőben nem született gól, a hosszabbításban pedig rámosolyogni látszott a manchesteriekre a szerencse: Darius Vassell odaállhatott egy kissé vitathatóan megítélt büntetőhöz, és be is rúgta. A ráadás utolsó percében viszont a házigazdáknak is megítélt egy tizenegyest a bíró, amelyet Michael McIndoe értékesített.

A két gólszerző között az bizonyult a döntő különbségnek, hogy McIndoe a párbajban is bevágta a maga 11-esét, míg Vassell a lécre bombázott. Sőt, két társa is hibázott - pontosabban a hazaiak néhány perccel korábban beálló dán cserekapusa, Jan Budtz védett bravúrosan -, így a Doncaster 3-0-val harcolta ki a harmadik fordulóba lépést. Amikor lefújták a hosszabbítást, már sejtettem, hogy összejön. Jan rengeteg tizenegyest védett ki az edzéseken” - árulta el a Rovers edzője, Dave Penney. A Cityt irányító Stuart Pearce készségesen elismerte, együttese nem érdemelte meg a sikert, ugyanakkor jelezte, a klub kezdeményezni fogja a szerinte igazságtalanul kiállított Nedum Onuoha piros lapjának eltörlését.

A Fulham is megizzadt a Lincoln City ellen: a negyedik vonalbeli társulat kétszer is kétgólos hátrányból egyenlített, mígnem Brian McBride végleg eldöntötte a párharcot. A Huddersfield Townnal összeakadó Blackburnnek nem voltak problémái, hála Craig Bellamynak, aki először volt eredményes az egyesület mezében, mindjárt kétszer is.

Ligakupa - 2. forduló.
Szerdai mérkőzések: Doncaster Rovers (III. osztályú)-Manchester City 1-1 - 11-esekkel 3-0,
Fulham-Lincoln City (IV.) 5-4 - hosszabbítás után, Blackburn-Huddersfield Town (III.) 3-1.
A győztesek továbbjutottak.

Kicsik, de hatalmas mumusok
A közelmúlt eredményeit elnézve úgy tetszik, a Manchester Citynek meglehetősen érzékeny pontja a legalább két osztállyal lejjebb szereplő riválisok elleni kupapárharc. A Doncasterrel szembeni kiesés már az ötödik efféle fiaskó az utóbbi tíz év során - íme az előző négy eset.
2004-2005FA-kupa, 3. ford.Oldham (III.), 0-1
2002-2003Ligakupa, 3. ford.Wigan (III.), 0-1
1997-1998Ligakupa, 1. ford.Blackpool (III.), 0-1, 1-0 (11-esekkel 2-4)
1996-1997Ligakupa, 2. ford.Lincoln (IV.), 1-4, 0-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik