Élen a Getafe, győzött a Barca

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2005.09.25. 00:49
Címkék
Ismét a Getafe vezeti a spanyol tabellát, a madridi kiscsapat szombaton a városi rivális Atlético Madrid otthonában roppant értékes győzelmet aratott, és a vasárnap a Sevillát fogadó Celta Vigo elé ugrott. A Getafe a 61. perctől, Cotelo kiállítását követően tíz emberre fogyatkozott, de tíz perccel később Pernia révén megszerezte a győztes gólt. A Deportivo csak ikszelt Zaragozában, így visszacsúszott a Real Sociedadot legyőző Valencia mögé. A Barcelona kihagyott egy 11-est az elején, de a második félidőben Etoo vezérletével kiütötte a Betist.

A Villarreal azzal a céllal utazott Barcelonába az Espanyolhoz, hogy véget vessen förtelmes idényrajtjának, de nem sokon múlt, hogy rémesen kezdjen, Armando Sa ugyanis rögtön az elején telibe találta a lécet. A négy forduló után két ponttal - az Alavésszel holtversenyben - a tabella legalján tanyázó sárga tengeralattjáró” az első félidőben nemigen tudott ellenfele fölé kerekedni, de a hajrában Josico egy szöglet után valahogy mattolta az igen zavart hazai védelmet.

A fordulás után az Espanyol növelte a tempót, és Riera becserélését követően az új játékos remek labdát adott Luis Garcíának, aki először a kapusba lőtt, majd a visszapattanóból a hálóba helyezett. A Villarreal, ahogyan az előző szezonban megszokhattuk, nem jött zavarba, hét perccel később Marcos Senna tökéletesen helyezett lövésével ismét vezetést szerzett, és meg is tartotta azt, így elérte célját.

Gólgazdag mérkőzésen a címvédő FC Barcelona 4-1-re legyőzte a Real Betist, a katalán együttes ezzel másodszor nyert ebben a szezonban, és a vasárnapi mérkőzések előtt az ötödik helyet foglalja el a táblázaton.

Sevillában Samuel Eto’o révén már a 9. percben megszerezhette volna a vezetést a Barcelona, azonban a kameruni csatár büntetőt hibázott. Tíz perccel később aztán Mark van Bommel már nem kegyelmezett a Betisnek (0-1), amely ráadásul a 22. percben Oliveira kiállítása után emberhátrányba került.

A hazaiaknak mégis sikerült egyenlíteniük, a 38. percben Juanito volt eredményes (1-1), és ez maradt az első félidő végeredménye.

A második játékrészben már csak egy csapat volt a pályán. A Barcelona három gólt pakolt be a Betis kapujába, Eto’o kétszer zörgette meg a hálót, majd néhány perccel a vége előtt Ezquerro is betalált (1-4).

A vendégcsapat utoljára két a második félidőben ünnepelhetett győzelmet, most azonban helyreállította a renoméját.

Primera División, 5. forduló
Atlético Madrid-Getafe0-1(Pernia 71.),
Espanyol-Villarreal1-2(Luis García 59.,
ill. Josico 45., Senna 66.)
Valencia-Real Sociedad2-1(Aimar 34., Villa 47., ill. Nihat 62.)
Zaragoza-Deportivo1-1(Milito 13., ill.
Tristán 45.)
Real Betis-FC Barcelona1-4(Juanito 38., ill.
Van Bommel 19.,
Eto’o 59., 69.,
Ezquerro 89.)

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik