Wenger bónuszt sürget

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2005.09.26. 01:56
Címkék
Arséne Wenger furcsa javaslata alighanem nagy érdeklôdést vált ki
Arséne Wenger furcsa javaslata alighanem nagy érdeklôdést vált ki
Arséne Wenger furcsa javaslata alighanem nagy érdeklôdést vált ki
Arséne Wenger furcsa javaslata alighanem nagy érdeklôdést vált ki
Arséne Wenger furcsa javaslata alighanem nagy érdeklôdést vált ki
Arséne Wenger furcsa javaslata alighanem nagy érdeklôdést vált ki

Meglepő ötlettel állt elő Arséne Wenger, az Arsenal vezetőedzője. Legalábbis érdekes, hogy a francia éppen tanítványainak West Ham United elleni bánatos 0-0-ja hatása alatt találta azt mondani, hogy a Premier League-ben pluszpontokkal honorálhatnák a sokgólos győzelmeket.

Arra kellene ösztönözni a csapatokat, hogy akkor is támadjanak, ha vezetnek. Jól lenne például, ha egy extra pontot kapna, aki legalább háromgólos különbséggel nyer" - vetette fel Wenger. A javaslat, egyelőre úgy tűnik, a Premiership vezérkaránál aligha talál támogatásra. Nekem nem tetszene egy efféle szabály. Természetesen lehet róla vitatkozni, de szerintem túl művi" - vélte Richard Scudamore, a liga első embere.

Franciaországban a hetvenes években létezett hasonló rendszer, amelyben három vagy több szerzett gólért járt a bónuszpont. Vitákat gerjesztett, és nem vált be, ezért csak három idényt ért meg. A Ligue 1-ben manapság mégis a regula felélesztésén tanakodnak.

Wenger arról is beszélt az idézett interjúban, hogy - 11 pontos hátrány ide vagy oda - ilyen korán nem hajlandó bedobni a törülközőt. "Nem érzem, hogy eldőlt volna a bajnokság. Ha ezt elfogadnánk, tényleg nagyon unalmassá válna a versengés" - mutatott rá. Sir Alex Ferguson, az MU szakvezetője ezzel szemben elismerte, a vörös ördögök" bajban vannak. Aggaszt a Chelsea előnye, de az sokkal inkább foglalkoztat, miként szedhetjük össze magunkat" - jegyezte meg a skót azután, hogy az MU 43 év óta először hazai pályán kapott ki a Blackburntől.

Az egyetlen vasárnapi összecsapáson meglepetés született, a sereghajtó Sunderland idegenben legyőzte a Middlesbrough-t. Pedig a Tony Miller góljával korán vezetést szerző vendégek nemcsak a jelenlegi szezonban voltak mostanáig nyeretlenek, de összesen 21 Premier League-mérkőzés óta (a korábbi bajnokik még 2002-2003-ból datálódnak). Váratlan sikerével a Sunderland elmozdult az utolsó pozícióból, ahova így az előző idény 4. helyezettje, az Everton csúszott.

Premier League
A 7. forduló vasárnapi mérkőzésén: Middlesbrough-Sunderland 0-2 (T. Miller 2., Arca 60.)

Királyék a BL-győztes ellen

Elkészítették a Ligakupa 3. fordulójának sorsolását. Király Gábor és társai legalább egy meccs erejéig újra élvonalbelinek érezhetik magukat, a Crystal Palace ugyanis a Liverpoolt látja vendégül. Gera Zoltán West Bromja a Fulhamhez utazik.

A párosítás: Crystal Palace (II. osztály)-Liverpool, Fulham-West Bromwich, Doncaster (III.)-Gillingham (III.), Bolton-West Ham, Manchester United-Barnet (IV.), Chelsea-Charlton, Reading (II.)-Sheffield United (II.), Mansfield (IV.)-Millwall (II.), Sunderland-Arsenal, Everton-Middlesbrough, Wigan-Watford (II.), Grimsby (IV.)-Newcastle, Aston Villa-Burnley (II.), Blackburn-Leeds (II.), Cardiff (II.)-Leicester (II.), Birmingham-Norwich (II.).

A mérkőzéseket az október 24-ével kezdődő héten rendezik.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Premier League-t?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik