Jön fel a Pittsburgh

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2005.11.09. 02:42
Címkék
"Hihetetlen számomra, hogy egy tizennyolc éves gyerek a csapat legjobbja a mérkőzéseinken. Ráadásul napról napra fejlődik" – ekként jellemezte Mario Lemieux Sidney Crosbyt, a Pittsburgh újoncát, aki góllal járult hozzá a Penguins New York Rangers elleni idegenbeli győzelméhez. Az idényt kilenc vereséggel kezdő, azóta hat meccsből négyet megnyerő Pittsburgh a harmadik harmad elejére háromgólos előnyt szerzett, és ebből egyet a végére is megtartott.

Crosby már nagyon készült Manhattanbe, ahol percekkel a gólja előtt köszöntötték egyik gyerekkori bálványát, a múlt nyáron visszavonuló Mark Messier-t. Az idei draft első választottja hatévesen figyelte a tévében a Rangers 1994-es bajnoki menetelését, és már akkor arra vágyott, hogy a Madison Square Gardenben játszhasson. Első meccse remekül sikerült. Mentora, Lemieux is betalált, így öt gólra megközelítette a 694 találatával az NHL-örökranglista hetedik helyén álló Messier-t (Crosby még 689 találatra van példaképétől).

A vesztes hazai alakulatban az egykor a Penguinsben játszó Jaromír Jágrnak ezen az estén megszakadt 12 meccses pontgyűjtő sorozata, korábbi klubja pedig egy pontra megközelítette az Atlanti csoport harmadik helyén álló Rangerst.

NHL, alapszakasz, 33. játéknap

New York Rangers–Pittsburgh Penguins 2–3 (0–1, 0–1, 2–1). Gólszerző: Hollweg (47.), Marcel Hossa (54.), ill. Lemieux (16.), Crosby (39.), Pálffy (44.). Kapusok: Weekes 21 védés/24 lövés, ill. Caron 35/37.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik