Ha esik, ha fúj, ők játszanak

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2005.11.19. 02:02
Címkék
Szombaton a sportágban helyszínként most debütáló Szőnyi úti BVSC-stadionban rendezik meg az 1. Hungarian Bowlt, azaz az idén először kiírt Magyarországi Amerikaifutball-csapatok Ligájának döntőjét.
A farkasok felfalhatják a gladiátorokat
A farkasok felfalhatják a gladiátorokat
A farkasok felfalhatják a gladiátorokat
A farkasok felfalhatják a gladiátorokat
A farkasok felfalhatják a gladiátorokat
A farkasok felfalhatják a gladiátorokat

Az egyesült államokbeli "nagy testvérhez", az NFL-hez hasonlóan a magyarországi döntőt is nagy show kíséri, igazi családi programnak szánják a szervezők. Ha az időjárás engedi, ez meg is valósulhat, hiszen a kezdés előtt két megasztár, Palcsó Tamás és Tóth Gabi énekli el a Himnuszt, a félidőbeli szünetben pedig Dopeman ad rövid koncertet.

Ami a mérkőzést illeti, az első számú hazai amerikaifutball-csapata a Budapest Wolves a favorit, és bár az elődöntőben a Debrecen Gladiators meglepte az ország második legjobbjának tartott Győrt, ezúttal minimális az esélye a bravúrra. Már csak azért is, mert a fővárosiak teljes erőbedobással készülnek. A Wolves a legerősebb támadósorával indul harcba, a védelemben viszont lesznek hiányzók különböző sérülések (bicepszszakadás, lábtörés) miatt.

"Mivel ebben a sportágban minden megtörténhet, semmit sem akarunk a véletlenre bízni. Jó a viszonyunk a debreceni játékosokkal, de most teljes a hírzárlat, nem beszélünk egymással, készülünk a nagy csatára. Jöhet eső, hó, mi mindent beleadunk, reméljük, sokan megnézik majd a meccset" – mondta Kovács Sándor, a Wolves televíziós szakkommentátorként is ismert játékosa.

A "farkasok" az alapszakaszban 49–7-re lelépték a "gladiátorokat", így a szombati meccs inkább arra lesz jó a fővárosiaknak, hogy felkészüljenek a december 10-én kezdődő, 12 csapatos prágai nemzetközi tornára.

A bajnokság eredményei
Alapszakasz (október 1–16.)
Győr Sharks-Debrecen Gladiators 50–28
Nagykanizsa Demons-Budapest Wolves 0–79
Nagykanizsa Demons-Győr Sharks 14–63
Budapest Wolves-Debrecen Gladiators 49–7
Debrecen Gladiators-Nagykanizsa Demons 55–20
Győr Sharks-Budapest Wolves 7–45
Az alapszakasz végeredménye
1. Budapest3173– 141.000
2. Győr21120– 87 .667
3. Debrecen12 90–119 .333
4. Nagykanizsa3 34–197 .000
Rájátszás
Elődöntő (október 29.–november 6.)
Győr Sharks-Debrecen Gladiators 27–34
Budapest Wolves-Nagykanizsa Demons 72–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik