Meglepetés minden fronton

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2005.11.27. 01:27
Címkék
A feje tetejére állt a világ az NBA legutóbbi játéknapján, hiszen számos meglepetés született. A Chicago az 1999 óta minden évben megtartott "cirkuszi" nyugati túrájasorán először nyert két mecscset egymás után, ráadásul a Los Angeles Lakers után a címvédő San Antonio Spurst sikerült két vállra fektetnie. A másik tavaszi döntős, a Detroit is kikapott, a Pistons kétszeri hosszabbítás után maradt alul a Washingtonnal szemben.

A két nagyágyú botlása után – részben – új éllovasa van a ligának, a Miamiban győző, ezzel zsinórban a hetedik diadalát arató Dallas ugyanúgy kilenc győzelemmel és két vereséggel áll, mint a Detroit. A Heat hatmeccses hazai sikersorozatának megszakításában a 25 pontot dobó és 11 lepattanót szedő Josh Howard volt a fő letéteményes.

Az Atlanta sem kis skalpot gyűjtött be idegenben, az Indianát sikerült legyőznie, és ezzel 2004 áprilisa óta először egymás után két meccsen diadalmaskodott. A Pacersben nem játszott a csuklóját fájlaló Ron Artest, akinek hiányát nagyon megszenvedte csapata. A denveri Marcus Camby is kidőlt a sorból, ám a Nuggets a liga legjobb lepattanózója nélkül is elverte a Clipperst.

A Charlotte és a Toronto is vérszemet kapott idegenben, de nem tudtak csatlakozni a meglepetéscsapatok közé: a Raptors két ponttal kapott ki Sacramentóban, a Bobcats pedig eggyel Bostonban. A Houstonra ötöt vert a Memphis, a Tracy McGradyt nélkülöző Rockets továbbra is reménytelen helyzetben áll a Nyugati főcsoport utolsó helyén.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik