Csapatszellem – van és nincs

Á. L.Á. L.
Vágólapra másolva!
2005.12.12. 00:27
Címkék
Vasárnap délután a Grand Hotel Royal Corinthia adott otthont az idei év utolsó válogatott sajtótájékoztatójának. A Lothar Matthäus szövetségi kapitány vezette nemzeti csapat hétfő reggel a luxusszállodából indul az Egyesült Államokba.
A kapitány Phoenixben pályára küldheti a gólkirályjelölt Márkus Tibort
A kapitány Phoenixben pályára küldheti a gólkirályjelölt Márkus Tibort
M. Németh Péter
A kapitány Phoenixben pályára küldheti a gólkirályjelölt Márkus Tibort
A kapitány Phoenixben pályára küldheti a gólkirályjelölt Márkus Tibort
A kapitány Phoenixben pályára küldheti a gólkirályjelölt Márkus Tibort
M. Németh Péter
A kapitány Phoenixben pályára küldheti a gólkirályjelölt Márkus Tibort
Szerdán Phoenixben Mexikóval (az ellenfél hetedik a világranglistán), vasárnap Miamiban pedig Haiti (a 91. helyezett) gárdájával meccsel a keretében majd' tucatnyi újoncot felvonultató magyar együttes (a mieink a 71-ek).

Az asztalon négy vadonatúj, bedobozolt "Teamgeist" (Csapatszellem) adidas-labda pihent, jobb híján ezeket bámulta a sajtómunkás, amíg a "szokás szerint" késő szövetségi kapitányra, Lothar Matthäusra, illetőleg a amerikai túrát megelőző sajtótájékoztató kezdetére várt, s arra gondolt, legalább ennyi hozománya lett az 1990-es világbajnok labdarúgó pénteki, lipcsei jelenésének. Tudvalévő, Lothar Matthäus a jövő nyári világbajnokság csoportbeosztó ceremóniáján főszerepet kapott: a negyedik kalapból ő emelte ki Ázsia és a CONCACAF-zóna képviselőit, s precíz munkája jutalmául, gondoltuk mi, mutatóba elhozhatott néhányat az adidas direkt a vébére kifejlesztett labdájából.

Nos a "Csapatszellem" fantázianévre hallgató labda valóban szuvenírként vett részt az összejövetelen, csak egészen más úton került oda: a sajtótájékoztató felvezetéseként Kulcsár Julianna, a "háromcsíkos" cég promóciós menedzsere ünnepélyesen Lothar Matthäus és csapata rendelkezésére bocsátotta a csúcstermékét, hiszen az Egyesült Államokban is ilyen labdát rúghatnak majd a kiválasztottak.
"Ez az, ami sajnos hiányzik a magyar futballból" – vette némiképp cinikusra a figurát Lothar Matthäus, a "Csapatszellem" nevében rejlő lehetőséget tökéletesen kihasználva.

"Az időeltolódásból, illetve az időjárásból fakadó külső körülményekkel is meg kell majd küzdenie csapatomnak, amely ebben az öszszetételben még sohasem szerepelt – bocsátotta előre a szövetségi kapitány. – Remélem, akik lehetőséget kapnak, büszkék lesznek rá, hogy a hazájukat képviselhetik ötven-hatvanezer szurkoló előtt. Sajnos, a légiósok többsége nem tarthat velünk, ráadásul a Fehérvár–Újpest rangadó is szedett áldozatokat, Simek Péterről és Sándor Györgyről sérülés miatt kell lemondanom, de akadnak olyan futballisták is, akik ugyan örömmel jöttek volna Amerikába, ám a klubjuk nem engedte el őket… "
Az utóbb név szerint is említett DVSC mellett a Magyar Labdarúgóliga (avagy elnöke, Kisteleki István) is a célkeresztbe került, utóbbi kétszer is: "…három hónappal ezelőtt, amikor először vetődött fel a túra lehetősége, a liga maximális támogatásáról biztosított, ám végül magamra hagyott" – mondta Lothar Matthäus, megjegyezve, hogy a másfél évvel ezelőtti kínai út előtt hasonló helyzetbe került, azaz korántsem a legerősebb keret repült el a Távol-Keletre, ám a csapat "kiválóan" helytállt (aki nem emlékezne az eredményre: Tiencsinben 2–1-re kapott ki a magyar együttes.)

"Minden nehézség ellenére, én változatlanul szeretem a focit" – zárta mondandóját, s villantotta meg harci kedvét a német válogatottsági rekorder, amihez annyit fűzhetünk hozzá: az LG is szereti, tudniillik a nemzeti csapat szponzora négy csúcsminőségű laptoppal ajándékozta meg a válogatottat, biztosítandó a minél tökéletesebb felkészülést orvosi és szakmai téren.

Szavazás

Ön szeretné, hogy Lothar Matthäus maradjon a kapitány?

Írja be az itt látható számot!
---- H ---- L
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik